Kultūras ziņas

Ingas Kalnas balss solokoncertā Dzintaros

Kultūras ziņas

Zelta maska – teātris uz skatuves un izstādē

Daugavpils teātrī pirmizrāde "Kailais karalis"

Daugavpilī pirmizrāde kustību izrādei «Kailais karalis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Daugavpils teātrī 7.oktobrī pirmizrādi piedzīvo iestudējums “Kailais karalis”. Tas balstīts uz Hansa Kristiana Andersena pasākām Jevgeņija Švarca apdarē un Vilhelma Haufa pasaku. Izrādē ar kustībām izstāstīts stāsts par princeses un cūkgana mīlestību, ko karalis, protams, neatbalsta.

Pat pēc 200 gadiem Hansa Kristiana Andersena pasakas “Cūkgans”, “Karaļa jaunais tērps” un Vilhelma Haufa “Jaunais anglis” aizvien saglabā aktualitāti, jo tajās vēstīts par varu un spēju manipulēt, atbildot uz jautājumu, kurš ir īstais lietu noteicējs. Daugavpils teātris stāsta kustību izrādē “Kailais karalis”.

"Vai sabiedrībai ir svarīga personība? Ne tikai līderis, bet personība? Pašiem vadoņiem gribas pataisīt cilvēkus, sabiedrību par viegli vadāmu masu. Tas ir normāli, tā ir pragmatiska vēlme vieglāk iegūt rezultātus," saka izrādes “Kailais karalis” režisors, Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs.

Izrādē “Kailais karalis” piedalās gan dejotāju trupa, gan arī aktieru sastāvs. Aktieru kolektīvam ir pievienojies Vadims Bogdanovs, kuram šī būs debija Daugavpils teātrī.

"Loma man nav liela, bet diezgan spilgta," atzīst aktieris Vadims Bogdanovs. "Tēma ir aktuāla, un visi labi saprot, par ko tas ir."

Kā atzīst iestudējuma dalībnieki, darbs pie iestudējuma bija raits, jo varas tēma ikvienam ir tuva un saprotama.

"Atcerieties padomju laikus, krūšutēlus, vectētiņu Ļeņinu. Tas viss ir, ir jābūt tikai vērīgiem. Man nav grūti parādīt karali, ministru vai kādu citu," saka horeogrāfe Irina Saveļjeva.

Tuvākās "Kailā karaļa" izrādes gaidāmas 8. oktobrī, 12.novembrī un 9.decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti