Kultūras ziņas

Latvijas laikmetīgajai dejai – 20

Kultūras ziņas

RIFF ievada animācijas filma "Projām"

Atkāpies Dailes teātra direktors Andris Vītols

Dailes teātra direktors Vītols atstās amatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dailes teātra direktors Andris Vītols pieņēmis lēmumu atstāt valdes locekļa amatu, informēja teātris. Viņš Dailes teātri vadījis kopš 2009.gada oktobra un darbu amatā turpinās līdz jauna valdes locekļa atrašanai.

Paziņojumā medijiem Vītols skaidroja, ka simtgades jubilejas priekšvakarā Dailes teātris ir nozīmīgu pārmaiņu priekšā: “To apliecina pēdējā laikā aktieru kolektīva paustais viedoklis un vēlme īstenot vērienīgas pārmaiņas, kas prasa radikālus lēmumus - pilnīgi jaunu pieeju teātra repertuāra veidošanā un teātra pārvaldībā.”

Respektējot aktieru kolektīva vēlmes pēc pārmaiņā, taču vienlaikus neredzot veidu, kā tās saskaņot ar teātra finansiālajām iespējām, Vītols ir pieņēmis lēmumu atstāt Dailes teātra valdes locekļa amatu. Viņš par to informējis Kultūras ministriju.

Andris Vītols par Dailes teātra direktora amata atstāšanu 
00:00 / 01:25
Lejuplādēt

“Vajadzētu meklēt kādu jaunu spēku, kas varētu realizēt jaunās programmas, jaunās vēsmas, pēc kurām alkst Dailes teātris. (..) Varbūt pietrūkst skatījuma no malas, jo es esmu visu laiku iekšā procesos. Protams, zinu, kādām finansēm jāsedz kādas ieceres, un tas varbūt arī traucē. Tas būtu godīgi dot iespēju vēl kādam piedāvāt savu redzējumu,” Latvijas Radio komentēja Vītols.

Lai nodrošinātu teātra darbības nepārtrauktību, Vītols ir gatavs turpināt vadīt Dailes teātri līdz jaunā teātra valdes locekļa iecelšanai.

Viņš cer, ka atklāta konkursā tiks atrasts jauns līderis ar spēcīgu māksliniecisko redzējumu, kas ļaus Dailes teātrim joprojām ieņemt nozīmīgu vietu Latvijas kultūrtelpā. Konkursu uz vakanto Dailes teātra valdes locekļa amatu Kultūras ministrija sola izsludināt tuvākajā laikā.

“Augstu vērtējam Andra Vītola ieguldījumu Dailes teātra attīstībā un sasniegumos, kā arī viņa pausto apņemšanos turpināt vadīt iestādes darbu līdz jauna valdes locekļa atrašanai. Tas ir būtiski no teātra darbības stabilitātes viedokļa,” teātra vadītāja lēmumu paziņojumā medijiem komentēja kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība).

Saskaņā ar līgumu Vītols darbu Dailes teātrī varēja turpināt līdz 2021. gada jūnijam.

KONTEKSTS:

Dailes teātra aktieru vairākums septembra beigās izteica neuzticību teātra mākslinieciskajam vadītājam Dž. Dž. Džilindžeram. Oktobra sākumā viņš parakstījis vienošanos par atkāpšanos no amata, vienlaikus paziņojot, ka vairs nedarbosies teātra nozarē.

Aktieri rosinājuši mākslinieciskā vadītāja funkcijas uzticēt pagaidu mākslinieciskajai padomei, lai neciestu teātra darbs. Dailes teātra direktors to atbalsta. Vienlaikus kultūras ministrs pieļauj, ka teātra darbībā varētu būt dažādi turpmākās darbības scenāriji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti