Kultūras ziņas

Jaunas izstādes galerijā "Bastejs"

Kultūras ziņas

Vecvecāku stāsti fotogrāfijās

Jūrmalā gaidāms baleta zvaigžņu lietus

«Baleta zvaigznes Jūrmalā» mērķis: iepazīstināt skatītājus ar baleta mākslā vēl neredzēto

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

4.augustā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, jau deviņpadsmito reizi baleta mākslas cienītājus priecēs koncerts “Baleta zvaigznes Jūrmalā”. Izcili dejotāji no ārvalstu baleta trupām uzstāsies uz vienas skatuves ar Latvijas Nacionālā baleta solistiem. 

Latvijas Nacionālais balets intensīvi gatavojas sezonas atklāšanas izrādei 16. augustā, bet līdz tam baleta mākslinieciskā vadītāja Aivara Leimaņa galvenās rūpes saistītas ar starptautiskā baleta festivāla koncertu “Baleta zvaigznes Jūrmalā”.
 
“Princips ir viens. Iepazīstināt skatītājus ar spožajiem dejotājiem, virtuoziem starptautisko konkursu laureātiem,” uzsver “Baleta zvaigznes Jūrmalā” vadītājs Aivars Leimanis.

“Iepazīstināt skatītājus ar šeit vēl neredzētām horeogrāfijām, kas pašlaik ir tapušas, šodien, vakar.” 

Skatītājus priecēs baleta personības no Eiropas, Austrālijas, Dienvidamerikas un Āzijas. Līdzās pasaulē atzītu horeogrāfu meistardarbiem koncertā iekļauti arī pašmāju horeogrāfu Antona Freimaņa un Elzas Leimanes jaunākie darbi. Izveidot daudzpusīgu un aizraujošu programmu esot ikgadējs izaicinājums, tieši tāpat ir ar viesmākslinieku izvēli.
 
“Grūtākais ir tas, ka tas ir atvaļinājuma laiks. Man ir veicies noķert uzlecošās zvaigznes, kuru honorāri pēc tam šeit būtu nesamaksājami,” stāsta Leimanis. 

Koncertā redzēsim arī Latvijas Nacionālā baleta solistu Annijas Kopštāles un Kārļa Cīruļa priekšnesumus.

“Tas, ka ir svaigs gaiss un mēs redzam cilvēku sejas, ko operā tā nevar redzēt, tā tomēr ir tāda cita sajūta. Brīvāka un tomēr arī ļoti atbildīga un saspringta,” neslēpj baletdejotāja. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti