Nacionālajā teātrī top fatāla romantiska komēdija «Garderobisti»

25. janvārī Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē gaidāma pirmizrāde Klāva Meļļa komēdijai "Garderobisti" Paulas Pļavnieces režijā, informē teātra pārstāvji.

"Ir 2002. gada maijs. Nepilnu gadu pēc 11. septembra terorakta ir mainījusies pasaules izpratne par noteiktību, drošību un stabilitāti. Būtiski pieaug degvielas cenas. Valsti vada harismātiskā Vaira Vīķe-Freiberga. Marija Naumova uzvar Eirovīzijā. Notiek spraigas diskusijas par iestāšanos Eiropas Savienībā," teikts izrādes pieteikumā. "Uz šo notikumu fona Latvijas Nacionālais teātris gatavojas apjomīgai renovācijai. Īsi pirms trupas pārcelšanās uz VEF Kultūras pili tiek izrādītas pēdējās Jāņa Lūsena un Māras Zālītes rokoperas "Sfinksa" izrādes. Kamēr iestudējuma skatītāji aizrauti klausās Ivara Stonina baritonā, teātra garderobē laiku īsina jauni, apjukuši un iemīlējušies garderobisti. Fatāla romantiska komēdija par mīklainiem nākotnes pareģojumiem, tikšanos pie piramīdām un biezo miglu, kurā vienmēr tinusies mūsu personiskā un globālā rītdiena."

Režisore Paula Pļavniece par iestudējuma ideju stāsta: "Iecere veidot izrādi par garderobistiem radās jau pirms krietna laika, arvien  biežāk izdzirdot, ka liela daļa šodien praktizējošo teātra profesionāļu savas karjeras sākuši tieši garderobē. Tādējādi apstiprinot senā un visiem zināmā izteikuma – "teātris sākas ar garderobi" – patiesumu.

Stāsti no garderobistu ikdienas vairākumā gadījumu apvijas ar leģendām un ir pilni ar humora piesātinātiem notikumiem, tomēr bieži dzirdēts, ka šajā maģiskajā vietā notikušas arī liktenīgas satikšanās. Kaut arī šķietami visas lielākās kaislības teātrī notiek tieši uz skatuves, to, kas tikmēr pieklusinātās balsīs tiek risināts turpat, aiz lielās zāles sienas, varam tikai nojaust. Tāpat kā to, kur vedīs ceļš – vai no garderobes līdz skatuvei, vai kaut kur tālu tālu prom no šejienes, gaismas gadu attālumā."

Izrādes radošā komanda: režisore Paula Pļavniece, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Inga Siliņa, muzikālais noformējums – Kārlis Tone, kustību režisors Rūdolfs Gediņš, gaismu māksliniece Krista Erdmane, video mākslinieks Toms Zeļģis, producents Rihards Gāle.

Lomās: Ainārs Ančevskis, Matīss Budovskis, Jana Ļisova vai Sandija Dovgāne, Elizabete Milta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti