Kultūras ziņas

Invaliditāte un emocionālie pārdzīvojumi filmā "Slima suņa murgi"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

"Krietnā puiša rituāla nokaušana" Dailes teātrī

FOTO: Dailes teātrī skatītāju vērtējumam nodos izrādi «Krietnā puiša rituāla nokaušana»

Trešdien, 27. septembrī, Dailes teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos britu režisores Eimijas Milbērnas jauniestudējums "Krietnā puiša rituāla nokaušana", informēja teātra pārstāvji.

Režisori Eimiju Milbērnu skatītāji jau iepazinuši Dailes teātra iestudējumos "Izrāde, kas saiet sviestā" un "Īru miroņgalva". Jaunā iestudējuma "Krietnā puiša rituāla nokaušana" pamatā ir dramaturga Denisa Kellija luga, kas uzdod jautājumus par to, kādi motīvi liek mums dzīties pēc panākumiem un ko esam gatavi upurēt, lai iegūtu to, ko iekārojam. 

"Vārds "rituāls" šajā lugā man apzīmē neizbēgamību. Lugas galvenā varoņa izvēlētajā ceļā ir ierakstīta neizbēgamība. Pasaule, kādā mēs te, Rietumos, dzīvojam, lielā mērā ir pasaule, kurā patērēšana ir uzņēmusi neprātīgus apgriezienus. Deniss Kellijs lugā apskata pasauli, kur cilvēkiem atļauts bezgalīgi grābt, grābt un grābt; pasauli, kur finansiāla veiksme ir laimes un panākumu mēraukla. Rīkoties pareizi sabiedrībā, kāda tā pastāv šodien, diemžēl ir grūti. Tas prasa drosmi. Manuprāt, to šī luga cenšas mums pavēstīt – labestība ir drosme. Tā ir lugas gaišā nots," komentēja režisore.

Lugas galvenais varonis ir jauns vīrietis vārdā Georgs Mastromass, kuram lemts kļūt par vienu no bagātākajiem un ietekmīgākajiem cilvēkiem zemes virsū. Viņš dzīvo pasaulē, kur cilvēkus iedala uzvarētājos un zaudētājos. Dzīve galvenajam varonim nemitīgi piespēlē liktenīgas izvēles, un ikreiz viņš pieņem morāli pareizo lēmumu. Kā Georgs rīkosies savas dzīves svarīgākās izvēles priekšā?

Šīs Denisa Kellija lugas pirmizrāde notika Londonas "The Royal Court Theatre" 2013. gadā.

Dailes teātra "Krietnā puiša rituāla nokaušana" iestudējumā Georga Mastromasa lomu atveido divi aktieri – Lauris Dzelzītis un Juris Bartkevičs.

Lomās: Artis Robežnieks, Lauris Subatnieks, Gints Grāvelis, Niklāvs Kurpnieks; uz vienas skatuves šajā izrādē satikušās arī aktrises Marta Lovisa Jančevska un Zane Jančevska.

Radošā komanda: režisore – Eimija Milbērna (Amy Milburn); scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Sesija Kalfa (Ceci Calf); gaismu mākslinieks – Pīters Smols (Peter Small); režisores asistents – Juris Jonelis; komponists – Timofejs Pastukhovs; horeogrāfe – Anna Abalikhina.

Lugu no angļu valodas tulkojusi – Kintija Rodžersa; producente – Kristīne Mūrmane; izrādes vadītāja – Gunta Jurēvica.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti