Cēsu Mazais teātris iestudē kanādiešu autora Norma Fostera lugu «Garā nedēļas nogale»

Pasaules latviešu mākslas centrā Cēsīs 9. novembrī pirmizrādi piedzīvos Cēsu Mazā teātra izrāde "Garā nedēļas nogale", informēja teātra pārstāvji.

Kanādiešu autora Norma Fostera lugas iestudējumu veidojuši četri brīvmākslinieki – Inga Alsiņa-Lasmane, Ilze Liepa, Gatis Gāga un Ivo Martinsons.

"Garā nedēļas nogale" ir stāsts par četriem draugiem, kuri satiekas brīvdienu mājā, lai kopā pavadītu nedēļas nogali. "Lai gan varoņi ir pazīstami jau daudzus gadus, īsā laika sprīdī atklājas dažādi pagātnes noslēpumi. Sarunām raisoties, mēs uzzinām laika gaitā noklusēto. Izrādās, katram varonim ir kāds nepiepildīts sapnis," teikts izrādes aprakstā. "Katrs no varoņiem pamazām saprot, ka vēl nekas nav zaudēts un ir īstais laiks būt drosmīgiem, sākt īstenot savu sapni un būt laimīgiem. Komiski pārpratumi mijas ar smeldzi. Mums katram ir ļauts sapņot un cerēt uz labāku dzīvi."

Kanādiešu autors Norms Fosters dzimis 1949. gadā. Autora krājumā ir ap 50 lugu. Tās daudzkārt iestudētas Kanādas teātros, un lugu pamattēma ir attiecības. Luga "Garā nedēļas nogale" sarakstīta 1993. gadā. "Garās nedēļas nogales" pirmizrāde notika 1994. gadā Jaunskotijā festivālā "Antigonish". Šī luga nav iestudēta Latvijas teātros. Lugu tulkojis un izrādes idejas autors ir Ivo Martinsons.

Izrāde tapusi sadarbībā ar "Willa teātri". Izrādi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Vidzemes plānošanas reģions.

Nākamās izrādes 10. novembrī pl.19.00 un 12. novembrī pl.13.00 Cēsīs, Pasaules latviešu mākslas centrā.

Cēsu Mazais teātris sāka savu darbību 2019. gadā ar mērķi attīstīt profesionālu, nevalstisku mazās formas teātra platformu Cēsīs un reģionā. Teātra galvenā mērķauditorija līdz šim ir bijusi bērni un jaunieši. Turpmāk teātris pievērsīsies dažādu žanru, tēmu un jautājumu uzdošanai dažādām auditorijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti