Čehova teātris un «Re:Baltica» aicina uz aizkadru izrādi «Šķelšanās»

Atsaucoties uz Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" iniciatīvu, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris piekritis sadarbībai un piedāvās skatītājiem seriāla "Šķelšanās" aizkadru izrādi, kas notiks 4. martā, informēja teātrī. 

Čehova teātris un pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica" ar šo izrādi Latvijā piesaka jaunu, sociāli aktuālu skatuviskās izpausmes formātu, kurā satiekas dzīvā žurnālistika, dramaturģija un diskusija. Izrādes dramaturģijas atsauce veidota "Re:Baltica" dokumentālajā četru sēriju seriālā "Šķelšanās", kas publicēts 2024. gada sākumā. Dokumentālajā seriālā žurnālistes pēta asas viedokļu sadursmes sabiedrībā, to izcelsmi un to sekas valsts drošībai un labklājībai.

Izrādē, līdzdarbojoties žurnālistēm, Čehova teātra aktieriem un skatītājiem būs iespēja ielūkoties seriāla aizkadros un seriālā neiekļautajās epizodēs, tiks salīdzināts politiķu sacītais kameras priekšā un ārpus kadra, parādīti žurnālistu motivācijas, šaubu un pārdzīvojumu stāsti, seriālā filmēto cilvēku reakcijas un sajūtas pirms un pēc seriāla demonstrēšanas.

Izrādi iestudēs režisors Valters Sīlis. Līdzās Čehova teātra aktieriem izrādē piedalīsies arī "Re:Baltica" žurnālistes Sanita Jemberga, Inga Spriņģe, Inese Braže, Annija Petrova, kā arī "Re:Baltica" partneri no vienīgā neatkarīgā Daugavpils medija "Chayka.lv", jo liela daļa seriāla uzņemšanas notika otrajā lielākajā Latvijas pilsētā.

Tikmēr jautājums, uz kuru centīsies atbildēt šīs izrādes dalībnieki kopā ar skatītājiem, būs līdzīgs, kādu to uzdeva seriāla veidotāji saviem varoņiem:

kas labāks – patīkams naids vai nepatīkama saruna?

Čehova teātris aicina savās mājās visus interesentus, kuri gatavi jēgpilnai sarunai par sašķeltas vides vissarežģītākajiem jautājumiem, jo pēc izrādes arī skatītājiem tiks dota iespēja uzdot jautājumus izrādes dalībniekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti