VIDEO: Kāda ir bērnu un jauniešu teātra loma Latvijā? Diskusija

Atzīmējot Starptautisko bērnu un jauniešu teātra dienu, 20. martā ASSITEJ nacionālais centrs Latvijā aicināja teātra jomas profesionāļus, vecākus, pedagogus, ikvienu interesentu piedalīties domnīcā "Kāda ir bērnu un jauniešu teātra loma skatuves mākslas kopainā Latvijā?" par bērnu un jauniešu teātri Latvijā, tā nozīmi atvērtas un kritiski domājošas sabiedrības veidošanā un atspoguļošanos teātra kritikā.

Diskusijā piedalījās Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Nozaru politikas nodaļas referente Andra Rutkēviča, ASSITEJ nacionālā centra valdes loceklis, režisors, aktieris, kā arī Valmieras vasaras teātra festivāla programmas bērniem un pusaudžiem direktors Jānis Znotiņš, Latvijas vecāku asociācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, teātra kritiķe un Latvijas Jaunā teātra institūta mākslinieciskā vadītāja Santa Remere, Rīgas Centra humanitārās vidusskolas programmas "Latvijas skolas soma" koordinatore Baiba Zeiļaka.

Diskusiju vadīja teātra kritiķe un pētniece Kitija Balcare.

"ASSITEJ Latvijas nacionālais centrs" (ASSITEJ Latvija) ir starptautiskās bērnu un jauniešu profesionālo teātru asociācijas (ASSITEJ – International Association Theatres Children and Youth www.assitej-international.org) nacionālais centrs Latvijā. "ASSITEJ Latvijas nacionālais centrs" (ASSITEJ Latvia) nacionālā līmenī ir jumta organizācija, kas apvieno un pārstāv fiziskas un juridiskas personas, kuru mērķis ir skatuves mākslas kultūras notikumu veidošana vai organizēšana bērnu un jauniešu auditorijai.

Pasākums tapis sadarbībā ar Latvija Leļļu teātri un portālu LSM.LV, tā norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti