Dailes, Liepājas un Jaunajā Rīgas teātrī – trīs pieturpunkti skatuves notikumu kartē

Dailes teātrī septembra beigās pirmizrādi piedzīvoja režisores Eimijas Milbērnas izrāde "Krietnā puiša rituāla nokaušana", Liepājas teātrī skatāma Lauras Grozas muzikālā izrāde par kaislībām "Vairāk par dzīvi / Teātris", savukārt Jaunajā Rīgas teātrī pirmizrādi piedzīvos Aika Karapetjana traģikomēdija "Fēlikss, Anatolijs un Ilona". Teātra aktualitātes iezīmē teātra kritiķe, "Teātra Vēstneša" galvenā redaktore Juta Ance Ķirķis.

Dailes, Liepājas un Jaunajā Rīgas teātrī – trīs pieturpunkti skatuves notikumu kartē
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Izrāde “Krietnā puiša rituāla nokaušana” Dailes teātrī
Izrāde “Krietnā puiša rituāla nokaušana” Dailes teātrī

"Krietnā puiša rituāla nokaušana"

Dailes teātrī septembra beigās pirmizrādi piedzīvoja režisores Eimijas Milbērnas izrāde "Krietnā puiša rituāla nokaušana".

Galvenā varoņa vārds ir Georgs Mastromass, un viņam lemts kļūt par vienu no bagātākajiem un ietekmīgākajiem cilvēkiem zemes virsū. Izrāde uzdod jautājumu, vai ir vērts iemantot visu pasauli, ja riskē pazaudēt savu dvēseli?

Dzīve viņam piespēlē liktenīgas izvēles – un viņš ikreiz izdara pareizo. Vai viņš tā rīkojas labestības vai gļēvulības vadīts? Vai viņš patiesi ir krietns puisis vai vienkārši gļēvulis, kurš grib izskatīties krietns? Kā Georgs rīkosies savas dzīves svarīgākās izvēles priekšā?

Lugas autors Deniss Kellijs pārsteidza Londonas kritiķus – tas ir teksts, kas nemitīgi uzdod jautājumus par to, kādi motīvi liek mums dzīties pēc panākumiem un ko esam gatavi upurēt, lai iegūtu to, ko iekārojam.

Georga Mastromasa lomā Lauris Dzelzītis un Juris Bartkevičs, spēlē Zane Jančevska, Marta Lovisa Jančevska, Artis Robežnieks, Lauris Subatnieks, Gints Grāvelis un Niklāvs Kurpnieks.

Izrāde "Teātris" Liepājas teātrī
Izrāde "Teātris" Liepājas teātrī

"Vairāk par dzīvi / Teātris"

Liepājas teātrī skatāma Lauras Grozas muzikālā izrāde par kaislībām "Vairāk par dzīvi / Teātris".

Džūlija Lamberte ir izcila aktrise, teātris viņai nozīmē visu, tāpat kā teātrim viņa nozīmē ne mazāk. Tam viņa atdevusi savu dzīvi, savukārt teātris viņu vienmēr stipri mīļojis. Šajās attiecībās ir noticis ļoti daudz. Piedzīvotas radošas virsotnes un abpusēji kaislību mirkļi. Traka attiecību horeogrāfija, kas mijusies ar neaptveramu gandarījumu. Bet šobrīd ir pienācis brīdis, ar kuru viņai ir grūti samierināties. Tikšanās ar jauno Tomu Fennelu – kaislīgu Džūlijas talanta pielūdzēju, iespējams, var atklāt daudz par to, kurā virzienā viņas vektora taisnei turpmāk tiekties.

Galvenajās lomās Inese Kučinska, Valts Skuja, Egons Dombrovskis, Karīna Tatarinova, komponists Kārlis Auzāns.

"Fēlikss, Anatolijs un Ilona"
"Fēlikss, Anatolijs un Ilona"

"Fēlikss, Anatolijs un Ilona"

Piektdien, 20. oktobrī, pirmizrāde Jaunajā Rīgas teātrī – Aika Karapetjana traģikomēdija "Fēlikss, Anatolijs un Ilona".

Kādā 1995. gada novakarē aizdomīgā Rīgas bārā bijušais Skrundas lokatora inženieris Anatolijs un viņa sieva Ilona satiek noslēpumainu vīrieti vārdā Fēlikss. Nupat iepazītais svešinieks piedāvā nevien cienījamu vietu jaunā laikmeta sabiedrībā, bet arī apņemas piepildīt abu kvēlākos sapņus. Vai Anatolijs būs gatavs atteikties no savām vērtībām, lai dāvātu iespēju vismaz Ilonai īstenot visu mūžu lolotu sapni?
Traģikomēdija vēsta par izmisīgiem centieniem pielāgoties mežonīgajiem deviņdesmitajiem, nezaudējot ideālus.

Autore Justīne Kļava, māksliniece Kristīne Jurjāne, gaismu mākslinieks Lauris Johansons. Lomās – Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Andris Keišs, Kaspars Znotiņš, Jevgēnijs Isajevs, Marija Linarte vai Sabīne Tīkmane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti