«Dirty Deal Teatro» top režisora Valtera Sīļa līdzdalības izrāde «Konference visumā labiem cilvēkiem»

27. februārī pulksten 19.00 "Dirty Deal Teatro" gaidāma pirmizrāde Valtera Sīļa jaunajai līdzdalības izrādei "Konference visumā labiem cilvēkiem", informēja teātrī.

"Visumā labi cilvēki ir spiesti par visu uzņemties atbildību. Par klimata pārmaiņām, par importu no agresorvalstīm, par katru noklīdušu plastmasas maisiņu, par brīvā tirgus ietekmi uz cilvēkiem, par viltus ziņām. Tas viss tiek uzkrauts katra indivīda sirdsapziņai. Taču mēs to neesam pelnījuši. Mums nav jājūtas vainīgiem. Mums ir JĀBŪT laimīgiem," teikts izrādes aprakstā.

Šajā izrādē skatītāji aicināti piedalīties konferencē, uz kuru ieradušās interesantas personības, kompetentas dažādās jomās, kas dalīsies savā pieredzē ar pielāgošanos šim sarežģītajam laikam. Tomēr izrādē aktieru nebūs. Katram no skatītājiem būs iespēja iejusties kāda konferences dalībnieka tēlā, taču izvēle – runāt vai ne – būs katra ziņā, turklāt runājamais teksts būs sagatavots.

Izrādes "Konference visumā labiem cilvēkiem" režisors un dramaturgs Valters Sīlis, veidojot šo darbu, uzdevis jautājumus – kā mēs esam raduši eksistēt mūsu sabiedrībā?  Vai izjūtam, cik ļoti esam atkarīgi viens no otra, vai izprotam šo savstarpējo atkarību ikdienā? Kā esam raduši veidot attiecības ar saviem līdzcilvēkiem? Vai mēs vēlamies viņiem pakalpot, viņus izmantot, vai vienkārši sadzīvot? Visticamāk, vienkārši vēlamies būt atbildīgi sabiedrības locekļi, iederēties un būt noderīgi, vēlamies uzticēties un būt uzticami. Par kādiem cilvēkiem mēs kļūstam, kad šīs vēlmes tiek izmantotas ļaunprātīgi?

Projektu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds. Uz katru no izrādēm vietu skaits ir ierobežots. Nākamās izrādes 28. un 29. februārī, kā arī 15. un 16. martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti