Rīta Panorāma

Rietumvalstis nosoda "Hamas" uzbrukumus Izraēlai

Rīta Panorāma

Aicina uz atvērto durvju dienām sociālajos uzņēmumos

Lielbritānijā uzieti skatuves dēļi, pa kuriem, iespējams, soļojis Šekspīrs

Lielbritānijā uzieti skatuves dēļi, pa kuriem, iespējams, soļojis Šekspīrs

Lielbritānijas pilsētā Kingslinā vēsturiskas teātra ēkas renovācijas laikā atrasti 16. gadsimtā izmantotas skatuves dēļi. Dokumentāli pierādīts, ka šajā laikā pilsētā uzturējies un teātrī bijis pasaulslavenais dramaturgs Viljams Šekspīrs.

"Mēs zinām, ka tie noteikti šeit atradās 1592. gadā, un mēs domājam, ka šajā gadā Šekspīrs uzstājas Kingslinā Tātad šī, visticamāk, būs skatuve pa kuru viņš staigājis," komentēja vēsturisku ēku eksperts Džonatans Klārks.

Svētā Džordža Ģildes zāle ir vecākais strādājošais teātris Apvienotajā Karalistē, kas dibināts ap 1445. gadu. Tikpat seni ir atrastie skatuves dēļi, kas ilgu laiku nebija mainīti.

Arhīvā atrodamie rēķini liecina, ka 1592. gadā Šekspīra kompānijai samaksāts par uzvedumu teātrī. Šo versiju apstiprina arī kāda neglaimojoša tā laika atsauksme, kurā dramaturgs nodēvēts par "uzpūtīgu vārnu", kā arī fakts, ka mēra dēļ šajā gadā bijuši slēgti visi galvaspilsētas Londonas teātri.

Šekspīrs ir viens no visu laiku slavenākajiem britiem un pasaules slavenākais dramaturgs – viņa lugas arī mūsdienās regulāri uzved visos lielākajos teātros, tāpēc šķietami necilajam atradumam ir patiesi liela vērtība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti