Teātris.zip

Zīmju valodā. Teātris ZIP studija. Dailes teātra izrāde "Zemdegas"

Teātris.zip

Teātris.zip. Par Nacionālā teātra izrādi "Savādais atgadījums ar suni naktī"

Teātris.zip bērniem. Polianna

«Teātris.zip» bērniem. Izmēģini Poliannas spēli un skaties Liepājas teātra izrādi!

Raidījums "Teātris.zip" jaunākajiem skatītājiem piedāvā Liepājas teātra izrādi "Polianna", kas balstās pasaules bestsellerā – tāda paša nosaukuma amerikāņu rakstnieces Eleonoras H. Porteres 1913. gadā sarakstītās grāmatas versijā.

Izrādes ieraksts pieejams līdz 16. martam.

Izrāde ir stāsts par cilvēcisko briedumu. Reizēm to var piedzīvot jau bērnībā, bieži – lielu sāpju un pārdzīvojumu dēļ, kad cilvēks, izgājis cauri tumšam pārbaudījumu tunelim, iegūst tik spēcīgu starojumu, ka apgaismo visu apkārtni.

Tieši tāds ir stāsts par meitenīti vārdā Polianna, kas zaudējusi mammu, pēc tam – arī tēti. Poliannas tēvam, nabadzīgam mācītājam, nebija naudas, ko atstāt meitai, taču viņa mantojums bija daudz vērtīgāks: spēja ik situācijā ieraudzīt pozitīvo.

Mazā ar neviltotu aizrautība turpina to mācīt citiem spēles veidā. Caur atraidījumiem, caur sodiem un dusmām, ko saņem no arogantās pieaugušo pasaules, Polianna nemitējas, un galu galā viss mainās: tie, kas skatījās uz dzīves dubļiem, Poliannas rosināti, paskatās debesīs un sev par brīnumu ierauga pār pasauli laistāmies miljoniem zvaigžņu.

Izrādes ievadā raidījumā "Teātris.zip bērniem" mazie skatītāji kopā ar raidījuma dalībniekiem Ketiju Šēnbergu, Juri Hiršu, Rēziju un Rodrigo Bērziņiem, Ulriku Jarošu un Jēkabu Incenbergu izmēģina Poliannas spēli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti