«Zelta mikrofonā» būs jauna nominācija straumētākajam ierakstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas mūzikas ierakstu gada balva "Zelta mikrofons ’23" atnesīs daudz jauna, tajā skaitā arī nomināciju "Straumētākais ieraksts ar Elektrum", kurā tiks apbalvots 2022. gadā mūzikas straumēšanas vietnēs internetā visklausītākais Latvijas ieraksts, informēja balvas pārstāvji.

Ņemot vērā digitālā laikmeta lielo ietekmi uz mūzikas industriju, šī gada jaunums ir arī nominācija "Straumētākais ieraksts ar Elektrum". Nominācijā tiks apkopoti dati no mūzikas straumēšanas vietnēm, veidojot piecu straumētāko Latvijas ierakstu topu. Kā skaidroja balvas rīkotāji, nominācijas fokusā ir ieraksts: dziesma, instrumentāls skaņdarbs, nevis albums kā kopums, jo mūzikas klausīšanās internetā lielākoties notiek caur kuratoru vai pašu klausītāju veidotajām mūzikas izlasēm. Datu monitoringu veiks "Ranger Computers" (Lielbritānija) sadarbībā ar lielākajiem straumēšanas un lejupielādes servisiem: "Spotify", "Apple Music", "Deezer", "Youtube", un citiem. Nominācijā vērā tiks ņemti mūzikas straumēšanas rezultāti Latvijas teritorijā.

Balvas organizatori uzsvēra, ka nominācija "Straumētākais ieraksts ar Elektrum" dos plašāku kopainu par industrijas aktualitātēm, kā arī piedāvās ieskatu iespējamā nākotnes attīstībā. "Lai arī ar šo nomināciju mēs izkāpjam no "Grammy" standartiem, tomēr vietējam tirgum un tā attīstībai ir svarīgi pievērst uzmanību digitālajai apritei. Mēs esam vienīgais mūzikas industrijas pasākums Latvijā, tāpēc esam atbildīgi par virzības atspoguļojumu arī digitālajā patēriņā," pauda "Zelta mikrofona" producente Elita Mīlgrāve.

Ņemot vērā, ka straumēšanas datu apkopojums ir maksas pakalpojums, nominācijas izveidi atbalsta Latvijas Skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība, Latvijas Izpildītāju un producentu asociācija. Plānots, ka sākot ar 2023. gadu "Straumētākais ieraksts ar Elektrum" būs pieejams kā iknedēļas tops portālā "Tvnet", paplašinot arī teritoriālo aptveri.

Par 18. februārī gaidāmā "Zelta mikrofona" norises vietu izvēlēts starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā, kas dod iespēju jauniem skatuviskajiem risinājumiem. "Zelta mikrofona" uzvarētāji saņems divus apbalvojumus – gan fizisku statueti, gan digitālu. Starptautiski atpazīstamais latviešu mākslinieks KIWIE katrai nominācijai veido atšķirīgu NFT jeb iedzīvina statueti digitālā kriptomākslā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti