Rīta Panorāma

Intervija ar Kasparu Ozoliņu un Inu Kronbergu

Rīta Panorāma

Saeimas vēlēšanas grafika

Opernama Lielajā zālē koncertēs jaunā zvaigzne vijolnieks Daniils Bulajevs

Vijolnieks Daniils Bulajevs sniegs solokoncertu Latvijas Nacionālajā operā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Nacionālajā operā 6.oktobrī notiks vijolnieka Daniila Bulajeva solokoncerts, kurā viņš uzstāsies kopā ar koncertmeistari Lilī Sarkisjanu, informēja operā.


“Ar vislielāko prieku mēs, vijolnieks Daniils Bulajevs un pianiste Lilī Sarkisjana, aicinām jūs apmeklēt speciāli Latvijas Nacionālās operas un baleta 100. sezonai veltīto koncertu. Koncerta programmā skanēs fantāzijas un parafrāzes par pazīstamākajām operu tēmām, kā arī Pētera Čaikovska, Johanesa Brāmsa, Morisa Ravela un citu izcilu komponistu darbi. Būsim laimīgi ar jums tikties koncertā!” uz koncertu aicina Bulajevs.

Viņa pirmais koncerts ar kamermūzikas orķestri notika Latvijā, kad viņš bija piecus gadus vecs. Septiņu gadu vecumā Bulajevs Krievijā pirmo reizi koncertēja kopā ar simfonisko orķestri, bet gadu vēlāk sniedza pirmo solokoncertu Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijas Centrālās mūzikas skolas zālē.  

Pašlaik Bulajevs ir Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēknis. Viņa pedagoģe ir Nellija Sarkisjana. Bulajevs piedalījies starptautiskos mūzikas festivālos, guvis panākumus starptautiskos konkursos, tostarp pirmo vietu 1. Džuhai Starptautiskajā Mocarta konkursā Ķīnā 2015.gadā.

Latvijas un starptautisko publiku viņš priecējis  koncertos “Dzimuši Rīgā” 2014.gadā un “Dzimuši Latvijā” 2018.gadā. Kā solists Bulajevs muzicējis ar daudziem ievērojamiem simfoniskajiem orķestriem un kamerorķestriem Itālijā, Ķīnā, Armēnijā, Argentīnā, Beļģijā, Šveicē, Krievijā, Lietuvā un Latvijā.

Operā informēja, ka koncerts notiks opernama Lielajā zālē ar nolaistu dzelzs priekškaru, radot unikālu akustiku kamermūzikas izpildīšanai.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti