Panorāma

Kā ar pedagogu trūkumu tiek galā Rīgas 45. vidusskolā?

Panorāma

Rīgas pils rekonstrukcija rit pēc plāna

Startē labdarības maratons "Dod pieci!"

VIDEO: Labdarības maratona «Dod pieci!» 1.diena

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas sabiedrisko mediju labdarības maratona “Dod pieci!” stikla studijā Doma laukumā maratona pirmajā dienā, 17.decembrī, viesojās vājredzīgā mūziķe Maija Fogele, “Dod pieci! 2021” himnas izpildītāji repa apvienība “Kreisais Krasts” un mūziķe Būū, grupa “Carnival Youth” un citi mūziķi.

"Dod pieci 2021"

Sabiedrisko mediju labdarības maratons "Dod pieci!" šogad izcels vides pieejamības problemātiku cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, aicinot sabiedrību ieraudzīt to cilvēku ikdienu, kas saskārušies ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem.

Vājredzīgā mūziķe Maija Fogele šogad ir beigusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, apgūstot mūziku pēc dzirdes. Pirms diviem gadiem mūziķe mācījās arī Anglijā, kur apguvusi braila nošu rakstu neredzīgiem cilvēkiem. Latvijā šādas iespējas pašlaik nav, jo trūkst cilvēku, kuriem būtu prasmes darboties ar speciālo programmu un ierīcēm.

“Lielākie šķēršļi studiju laikā bija mācību saskaņošana ar visiem pasniedzējiem, lai būtu veiksmīga sadarbība un varētu līdzvērtīgi kārtot eksāmenus.

Es esmu no tiem cilvēkiem, kas nepieņems žēlastības dāvanas, gribu būt līdzvērtīga citiem,” dalās Maija Fogele.

 

 
“Dod pieci! 2021” himnas autori repa apvienība “Kreisais Krasts”, veidojot kompozīciju “Pāri visam”, ir gan guvuši jaunus iespaidus, gan arī mācības.
 

 

 

Savukārt mūziķe Būū, kurai piedalīties "Dod pieci! 2021" himnas tapšanā bija liels gods, secina, ka turpmāk viņa īpaši pievērsīs uzmanību, lai mūziķes koncerti būtu pieejami visiem cilvēkiem.

 

 

Grupa “Carnival Youth” norāda, ka citas Eiropas valstis Latvijai var kalpot par piemēru, kur cilvēki ar funkcionāliem traucējumiem sabiedrībā ir daudz redzamāki.

 
 
Jau iepriekš ziņots, ka šodien startējis nu jau astotais sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod pieci!”. Kā ierasts, dīdžeji stikla studijā atskaņos ziedotāju izvēlētās dziesmas. Šā gada labdarības maratona mērķis – veidot pilnvērtīgāku to cilvēku ikdienu, kas saskārušies ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem.
 
 

Ikviens aicināts ziedot "Dod pieci!" apmaiņā pret mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā. Ziedojumus sākot no 5 eiro var veikt mājaslapā.

No 17. līdz 23. decembrim būs iespējams veikt ziedojumus arī labdarības maratona stikla studijā Vecrīgā, Doma laukumā. Ziedojot klātienē, maratona organizētāji lūdz ievērot drošības ierobežojumus un 2 metru distanci. Labdarības maratona "Dod pieci!" mērķim ziedot var arī Ziedot.lv mājaslapā

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti