VIDEO: Koncertprogramma «Džezs dzied Aspaziju» Latvijas Radio studijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Beātes Zviedres un domubiedru veidotajā koncertā Aspazijas dzeja pirmo reizi Latvijā izskanēja vokālā frīdžeza niansēs. Iecere par šādu programmu Beātei Zviedrei radās Aspazijas jubilejas gadā, tobrīd studējot džeza vokālu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Pakāpeniski transformējoties, ideja rezultējusies koncertprogrammā. 

Beātes Zviedres kolēģi šajā koncertprogrammā ir Svens Vilsons (didžeridū un ģitāra), Artjoms Sarvi (klavieres), Kristaps Lubovs (saksofons), Pauls Ķierpe (bungas) un Jānis Rubiks (kontrabass un basģitāra).

Koncertā skan džeza mākslinieku Edgara Cīruļa, Svena Vilsona un Jāņa Rubika oriģinālmūzika, kurā, savienojot improvizācijas elementus un Aspazijas dzeju, radīts unikāls džeza skanējums. 

"Pirmo reizi rakstīju darbu, kuram jau iedots gatavs teksts," sarunā ar Latvijas Radio 3 “Klasika” pirms koncerta atklāja Jānis Rubiks, šo uzdevumu saucot par krietnu izaicinājumu: "Aspazijas vārds visiem nozīmē ikonu. Tas uzliek lielu atbildību, pietāti, jo vēlies izdarīt labāko, taču vienlaikus arī gribas ielikt savu māksliniecisko bagāžu, ko gadu gaitā esi sakrājis un veidojis. Situāciju atviegloja tas, ka Beāte mums visiem iedeva Aspazijas dzejas krājumus un katram ļāva izvēlēties sev tīkamākos dzejoļus, ko ietērpt mūzikā."

Latvijas Radio 1. studijā koncertprogramma izskanēja 2018. gada 4. decembrī. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti