Rīta Panorāma

Zoom intervija ar Rakstniecības un mūzikas muzeja direktori Ivetu Ruskuli

Rīta Panorāma

Sanita Osipova Covid-19 pandēmijas laikā izdot rakstu krājumu

Intervija ar solistu Aivaru Ausekli un basģitāristu Modri Laizānu

VIDEO: Grupa «Krasts» jaunā skanējumā izdod dziesmu «Tavas saknes tavā zemē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kad pirms vairāk nekā trīsdesmit gadiem “Mikrofona” dziesmu aptaujā dziesma “Tavas saknes tavā zemē” izskanēja grupas “Krasts” izpildījumā, tā kļuva par vienu no Atmodas laika patriotisma un tautas emocionālā pacēluma muzikālajiem simboliem. Nu grupas dalībnieki nolēmuši šai dziesmai piešķirt jaunu skanējumu.

Kā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja grupas “Krasts” mūziķis Aivars Auseklis, dziesmas aktualitāte nav zudusi arī šodien, un viņam jau vairākus gadus licies, ka dziesmai jārada jauns skanējums un ka tai “jāpaceļas jaunā līmenī”.

Lai īstenotu ieceri radīt dziesmas jauno skanējumu, Aivars Auseklis uzmeklēja vēl vienu “Krasta” kādreizējo dalībnieku – Modri Laizānu, kā arī pieaicināja komponistu, mūzikas producentu, aranžētāju un taustiņinstrumentālistu Kristapu Krievkalnu un sitaminstrumentālistu Miķeli Vīti.

Plānots, ka grupa “Krasts” atjauninātā skanējumā arī turpmāk piedāvās klausītājiem pārlūkot gan grupas zināmo daiļradi, gan izdzirdēt agrāk nepublicētus grupas ražīgākā dziesmu autora Eināra Kizjalo skaņdarbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti