VIDEO: Gidons Krēmers saņēmis prestižo Japānas balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Svinīgajā balvu pasniegšanas ceremonijā, 18.oktobrī, Tokijā, Meidži memoriālajā zālē vijolnieks un orķestra "Kremerata Baltica" mākslinieciskais vadītājs Gidons Krēmers saņēmis prestižo Japānas Mākslas asociācijas starptautisko balvu "Praemium Imperiale", ziņo "Reuters". 

Balvu pasniedza Japānas Mākslas asociācijas goda prezidents princis Hitači, kamēr premjerministrs Šinzo Abe laureātus sveica no ekrāna.

Līdz ar vijolnieku Gidonu Krēmeru balva šogad piešķirta arī amerikāņu kino režisoram Martinam Skorsēzem, amerikāņu fotogrāfei Sindijai Šērmanei, franču tēlniecei Anetei Mesažē un brazīliešu arhitektam Paolo Mendesam da Roham.

Balvu 1988.gadā dibinājusi Japānas mākslas asociācija, atzīmējot savu simtgadi un godinot savu ilggadējo patronu - princi Takamacu.

Balvas pamatideja - paust pateicību radošām personībām no visas pasaules, novērtējot viņu devumu mākslas attīstībā un tādējādi arī pasaules garīgajā bagātināšanā.

"Praemium Imperiale" balvu katru gadu pasniedz piecās kategorijās - mūzikā, arhitektūrā, glezniecībā, skulptūrā, ka arī teātra un filmu mākslā.

Video no balvas pasniegšanas ceremonijas skati ŠEIT.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti