«Terem kvartets» Rīgā ar 30 gadu jubilejas koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šovakar Rīgas Kongresu namā ar savu 30 gadu jubilejas programmu „No klasikas līdz rokam” uzstāsies leģendārais „Terem kvartets” no Sanktpēterburgas. Programmā iekļauta visdažādāko žanru mūzika – klasika, džezs, melodijas no filmām, kā arī „Abbas”, „Roxette” un „Ace of Bace” lielākie hiti.

Līdzās Ermitāžai un Marijas teātrim „Terem kvartets” jau daudzu gadu garumā ir viena no spilgtākajām Sanktpērburgas vizītkartēm. Ansambļa dalībnieki ir izcili virtuozi, kas prot veidot emocionāli ļoti ciešu saikni ar klausītājiem.

Plašāk stāsta viens no kvarteta dalībniekiem Andrejs Konstantinovs:

''Terem kvartets'' Rīgā ar 30 gadu jubilejas koncertu
00:00 / 00:25
Lejuplādēt
„Terem īpašais stils nozīmē, ka mēs jau no paša sākuma esam darbojušies, savienojot dažādus žanrus. Tautas mūziķi uzskatīja, ka mēs esam pārāk estrādiski, estrādes mūziķi – ka esam pārāk klasiski, klasikas pārstāvji, ka pārāk tautiski. Taču tieši tāda ir mūsu niša. Kā reiz par mums teica Pīters Gabriels – jūs spēlējat stilā, ko sauc par teremismu. Vēl var teikt, ka mēs spēlējam jebkuru mūziku, bet spēlējam to krievu garā. 2015.gadā mums nomainījās kontrabasists, pie mums sāka spēlēt Vladimirs Kudrajvcevs, bet citādi mēs esam tas pats vecais sastāvs - Andrejs Konstantinovs, Andrejs Smirnovs un Aleksejs Borščovs”.

 

''Terem kvarteta'' mūziķi ar viesizrādēm ir apceļojuši vairāk nekā 600 zemes piecos kontinentos, muzicējot labākajās koncertzālēs. Viņiem aplaudējusi Anglijas karaliene un princis Čārlzs, Romas pāvests un Māte Terēze, pasaulslaveni mākslinieki un ievērojamākie pasaules valstu vadītāji. Taču šai četrotnei ir svarīga nevis koncertu statistika vai laureātu nozīmītes, bet tas optimisms, skumjas un humors, kas kopā ar viņu spēlēto mūziku nokļūst līdz klausītāju sirdīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti