Rīta Panorāma

Eda Šīrana koncerts jau šovakar

Rīta Panorāma

Kantrī mūzikas festivāls "Country Bauska" 2019. Intervija ar grupu "Cousin Hatfield"

Saulkrastu džeza festivāls turpina tradīcijas

Tālis Gžibovskis: «Saulkrasti Jazz» var lepoties ar rezultātiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Saulkrastu džeza festivāls var lepoties ar panāktajiem rezultātiem. Tie parasti festivālā redzami sestdienas bērnu koncertā, kurā uzstājas festivāla meistarklašu dalībnieki, Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” stāsta “Saulkrasti Jazz” mākslinieciskais vadītājs Tālis Gžibovskis, uzsverot kvalitatīvas džeza mūzikas izglītības nozīmi, kas svarīga festivāla rīkotājiem.

Papildināts ar festivāla direktora Raimonda Kalniņa komentāru.

Jau vēstīts, ka starptautiskais XXII "Saulkrasti Jazz" festivāls norisināsies no 15. līdz 20. jūlijam.

Kā vienu no šīgada festivāla “odziņām” Gžibovskis min bundzinieku konkursa “Baltijas bundzinieku līga” finālu. Konkursā piedalās bundzinieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, vecumā līdz 25 gadiem. Šovasar, 17.jūlijā, tiks noskaidrots labākais bundzinieks Baltijā, kurš balvā iegūs apmaksātu iespēju piedalīties “New Mexico Jazz” festivāla organizētajās meistarklasēs Ņūmeksikā.

Tāpat Gžibovskis izceļ meistarklases. Sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju šogad meistarklašu pasniedzēju komandā būs arī trombonists Pīts Madsens un saksofonists Darens Petits no Nebraskas universitātē Omahā (UNO), ASV.

"Saulkrasti Jazz" direktors Raimonds Kalniņš par 2019. gada festivālu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Šogad ir tas pats modelis, kādu mēs sākumā radījām – ir festivāls, ir lielie koncerti, kuros piedalās mākslinieki no visas pasaules, cik mēs varam atļauties uzaicināt. Un paralēli festivālam notiek meistarklases jaunajiem mūziķiem ar ievirzi džeza mūzikā un specialitātes ir bungas, pianisti, basģitāristi, kontrabasisti, ģitāristi, vokālisti, pūtēji. Festivālā šogad piedalās 24 grupas, ir vairāk nekā 200 mūziķu, ir koncerti no pirmdienas līdz sestdienai. Mēs turpinām attīstīt ideju, kur tiekas uz skatuves Baltijas mūzikas akadēmiju džeza nodaļas studenti ar savām programmām ar kurām viņi beidz savas akadēmijas. Tas ir interesants koncerts. Var paskatīties kādā virzienā domā igauņi, kādā virzienā lietuvieši un kādā virzienā mūsu akadēmijas studenti," stāsta festivāla direktors Raimonds Kalniņš.

Par šīgada festivāla vērienu liecina uzaicināto viesu saraksts. Amerikāņu mūziķus pārstāvēs leģendārie Deniss Čambers, Džefs Berlins, Deivids Sanšiss un Ozs Nojs, kas apvienojušies grupā "Moshulu". Festivālā uz skatuves kāps arī saksofonists Klodess Luī ar grupu "CieL Experience" no Floridas, grupa no Ungārijas “Silhoiette” kopā ar perkusionistu, vokālistu un komponistu no ASV Vinx, pašmāju veiksmīgākā džezfanka grupa “Very Cool People” kopā ar viesmāksliniekiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Festivālā muzicēs trīs bigbendi – Kauņas bigbends, RDKS un JVLMA bigbends un "Interfak" bigbends no Beļģijas, kā arī divi atšķirīgi, taču izcili basģitāristi – jaunā, strauji uzlecošā zvaigzne no Polijas "Kinga Glyk" un vispasaules mūzikas aprindās plaši pazīstamais franču basģitārists "SHOB". Uz festivāla skatuves ar savu maigo kontrabasa spēles manieri šogad atgriezīsies arī Ehuds Etuns, kura trio sastāvam ir pievienojies ģitārists Rafals Serneckis un brīnišķīgās balss īpašniece Bogna Kicinska.

Pilna koncertu programma ir atrodama festivāla mājaslapā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti