Spīķeru koncertzālē ar vairākiem jaundarbiem uzstāsies trio «Art-i-Shock»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Spīķeru koncertzālē 12. decembrī ar vairākiem jaundarbiem uzstāsies trio „Art-i-Shock”, kurā muzicē pianiste Agnese Egliņa un sitaminstrumentāliste Elīna Endzele, bet čellisti Gunu Šnē, kura šobrīd aizņemta ar māmiņas pienākumiem, koncertā aizstās viņas kolēģe Māra Botmane.

Koncerta „Ziemassvētku tango” pamatu veido komponista Astora Pjacollas cikls "Četri gadalaiki Buenosairesā". Savukārt Latvijas gadalaikus jaundarbos mūzikā iezīmēs Rihards Dubra, Linda Leimane, Marina Gribinčika un Agneta Krilova.

„Tā kā mūsu repertuārā bija viena daļa – „Ziema” – no Astora Pjacollas „Četriem gadalaikiem”, tad, protams, likās, ka darbiņš nav padarīts līdz galam. Un man radās ideja, ka vajadzētu tomēr iestudēt visu šo ciklu, bet vienam koncertam tas ir mazliet par maz, jo šī mūzika ir tikai 25 minūtes, un tad domāju, ko pielikt," Latvijas Radio 3 - „Klasika” intervijā stāstīja pianiste Agnese Egliņa. "Un radās ideja. Ko tad latviešu komponisti domā par gadalaikiem? Bija jau uzkrājušies dažu komponistu darbi, kuri ļoti labi iekļāvās šajā koncertā. Bet mums pietrūka dažu gadalaiku, piemēram, „Rudens”, tāpēc uzrunājām Rihardu Dubru, lai viņš mums velta jaunu skaņdarbu.”

Pilna Latvijas Radio 3 - "Klasika" intervija ar Agnesi Egliņu un Elīnu Endzeli šeit!

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti