Rīta Panorāma

Izstāžu zālē Arsenāls Eimandas Zeinas kolekcijas izstāde

Rīta Panorāma

Mūziķei Anitai Intaitei iznāk dziesma un klips "Nepieradinātā"

Jānis Šipkēvics un projekts "Nepāriet" Imanta Kalniņa dziesmā

Šipkēvica projektam «Nepāriet» iznāks Imanta Kalniņa mūzikā balstīts albums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jāņa Šipkēvica 12 mākslinieku apvienība “Nepāriet” septembrī laidīs klajā albumu, kas balstīts Imanta Kalniņa mūzikā un 1997. gadā tapušajā Ainara Mielava un Imanta Kalniņa kopdarbā "Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet.”

Pirms diviem gadiem izveidotā mākslinieku apvienība ar programmu “Nepāriet” jau uzstājusies vairākos koncertos un festivālos.

Šipkēvics LTV “Rīta Panorāmai” pastāstīja, kāpēc vairāk nekā divdesmit gadus senā mūzika māksliniekam joprojām šķiet aktuāla: “Tas ir mūzikas kopums, kas iezīmēja pilnīgi jaunu ceļu neatkarīgas Latvijas mūzikā. Tas bija kaut kas pavisam svaigs un kas dzīvo mūsos joprojām. Šīs dziesmas ir tādas brīvas latvietības himnas, tas ir tas, ko es vēlējos aicināt savus draugus nest līdzi.”

“Likās pilnīgi organiski, ka viņas ir jāceļ no jauna augšā un jārāda jaunajai paaudzei, kura par tām neko nav dzirdējusi,” stāsta projekta dalībniece Alise Joste.

“Albums ir gatavs, 18. septembrī K.K. fon Stricka villā mēs to atklāsim, un oktobrī dosimies ceļojumā pa Latviju, pa dažādām vietām, lai labprāt šo mūziku aiznestu turp, un noslēgums 5. novembrī Hanzas Peronā,” informēja Šipkēvics.

Projektā līdzās Šipkēvicam piedalās mūziķi Alise Joste, Evija Vēbere, Lorete Medne, Zelma Jēgere, Vladislavs Nastavševs, Matīss Čudars, Rūdolfs Dankfelds, Kārlis Josts, Miķelis Putniņš, Kaspars Vizulis un Lennart Heyndels.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti