Sieviešu koris «Medicus» festivālā Bratislavā iegūst sudraba godalgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 2.līdz 5.oktobrim Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā notika Starptautiskais festivāls amatieru koriem “Bratislava Cantat II”, kurā piedalījās arī Rēzeknes sieviešu koris “Medicus” (diriģentes Ināra Skrule un Anda Lipska) un ieguva sudraba godalgu, lsm.lv pavēstīja kora dalībniece Maija Upeniece.

Starptautiskā koru festivāla “Bratislava Cantat II” konkursa dalībnieku skaits nebija liels – piedalījās tikai trīskolektīvi – Rēzeknes sieviešu koris “Medicus”, vīru vokālais ansamblis “Oktet Juru Dalmatin” no Slovēnijas un jauniešu koris “Septemthillis” no Slovākijas, līdz ar to katrs kolektīvs tika vērtēts citā kategorijā.

"No vienas puses var šķist, ka nelielā konkursā zūd sacensības gars, no otras puses – žūrijas vērtējums tik un tā paliek nemainīgi stingrs noteiktajā punktu sistēmā," norāda Upeniece. "Rēzeknes sieviešu kora “Medicus” sniegumu žūrija novērtēja ar 23 punktiem un piešķīra sudraba godalgu, par ko esam patiesi gandarītas un lepojamies ar sasniegto, ņemot vērā, ka līdz zelta godalgai pietrūka tikai 2 punkti – ir kur tiekties un vēl vairāk izkopt savas muzikālās prasmes."

Starptautiskā koru festivāla “Bratislava Cantat II” ietvaros koris "Medicus" uzstājās trīs koncertos un saņēma sirsnīgas skatītāju ovācijas.

"Tā kā uz konkursa un koncertu norises vietām cauri Bratislavas vecpilsētai devāmies ģērbušās tautastērpos, tad izbaudījām ne vien vietējo slovāku, bet arī tūristu bagātīgu uzmanību un komplimentus, pretī lieliskā un patriotiskā noskaņā stāstījām par Latviju un Rēzekni un uzdziedājām latviešu tautasdziesmas," stāsta kora dalībniece.

Kopš 2005.gada koru festivālā “Bratislava Cantat II” no Latvijas ir piedalījušies 10 kori dažādās grupās, kas ieguvuši vienu zelta un 9 sudraba godalgas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti