Kultūras ziņas

Kamermūzikā mirdz "Belčas kvartets" no Londonas

Kultūras ziņas

"Sapņi un drāmas" izraēliešu laikmetīgajā mākslā

Sākas festivāls "Skaņu mežs 2017"

Sākas festivāls «Skaņu mežs 2017»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Avangarda mūzika un nepieradināta skaņu pasaule – tā īsumā var raksturot festivālu "Skaņu mežs". Šogad festivālam tas ir 15. izlaidums un tajā piedalīsies mākslinieki no visas plašās pasaules. Festivāla atklāšanas koncerts notiks piektdien Rīgas biržā, tomēr piesātinātākā programma gaidāma 13. un 14. oktobrī.

Mākslas muzeja telpās Rīgas biržā notiek sagatavošanas darbi festivāla "Skaņu mežs 2017" atklāšanas koncertam. Tajā skanēs četru apvienību programmas, starp kurām arī Zviedrijas māksliniece Sofija Jernberga.

"Es mēģinu atrast skaņas, kuras nav ierasts sadzirdēt. Kā arī skaņas, kuras šķiet nesavienojamas. Varbūt tas skan kā motors vai kā elektrība. Tāpat man patīk veidot paralēlās skaņas (..). Jūs varat dzirdēt divas skaņas vienlaicīgi. Manuprāt, tas ir aizraujoši, ja to var izdarīt," sprieda mūziķe.

Šovakar Biržā muzicēs arī Stīvens Grjū, apvienība "Nordic Affeckt" un avangarda mūzikas pionieri AMM. Tomēr galvenie "Skaņu meža" koncerti gaidāmi nākamajā piektdienā un sestdienā.

"Tas, ko mēs tiecamies ar skaņu mežu – vienot tās neakadēmiskās un akadēmiskās pasaules," piebilda festivāla “Skaņu mežs” rīkotājs Viestarts Gailītis.

Pēc nedēļas "Skaņu mežs" turpināsies ar vairāku avangarda mūzikā pazīstamu mākslinieku koncertiem. Muzicēs improvizācijas meistars Rosko Mitčels, hiphopa māksliniece Moor Mother, sarežģītās mūzikas komponists Džeimss Dilons, kā arī japāņu trokšņu mūzikas ikona Merzbow. Savukārt no Latvijas pārstāvjiem var izcelt komponistus Rolandu Kronlaku un Annu Ķirsi. Un tie ir tikai daži no festivāla viesiem.

"Paskatoties, cik daudz cilvēku nāk uz "Skaņu mežu", vairs nevar teikt, ka tā ir šaura auditorija," uzskata festivāla “Skaņu mežs” rīkotājs.

Šogad "Skaņu mežs" notiek jau 15. reizi un ik gadu paralēli koncertiem tajā notiek arī lekcijas un meistarklases.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti