Kultūras ziņas

"Rumbiņi" – trīs dzejnieku iedvesmas vieta

Kultūras ziņas

Gaidot Valmieras vasaras teātra festivālu

Sācies 15. starptautiskais akordeonistu plenērs

Sācies 15. starptautiskais akordeonistu plenērs 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jau 15 gadus ik vasaru akordeoniste un pedagoģe Zane Ludborža Rēzeknes pusē rīko starptautisko akordeonistu plenēru, aicinot kopīgi muzicēt ne tikai jaunos, bet arī pieredzējušos akordeonistus. 

Šogad akordeonistu plenērs sākās 17.jūlijā. Tā idejas autores – akordeonistes, pedagoģes un mūzikas skolas vadītājas Zanes Ludboržas – mērķis ir popularizēt akordeona spēli un dot iespēju jaunajiem akordeonistiem mācīties un iedvesmoties no profesionāļiem.

“Tas mums palīdz darboties skolā un arī motivē bērnus mācīties akordeonu. Akordeons pats par sevi ir ļoti skaists instruments, patīk cilvēkiem, bet diemžēl Latvijā ir tāda situācija, ka varētu skanēt biežāk,” viņa skaidro.

Šogad plenērā piedalās 16 dalībnieki. Dažiem šī ir pirmā plenēra pieredze,  citiem tā ir kļuvusi par ikvasaras tradīciju.  Akordeonists un plenēra dalībnieks Andrejs Kaupers atklāj: “Šī ir trešā reize, plenērs ir interesants, apgūsti jaunas iespējas, ko akordeons var izdot, iemācies dažādus paņēmienus un citas jaunas prasmes”.

Starp dalībnikiem arī Gņesinu Mūzikas akadēmijas 4.kursa students Kirils Rusinovs no Maskavas. Viņš plenērā gan spēlēs kopā ar akordeonistu orķestri, gan būs viesdiriģents.

“Parasti Zane cenšas piesaistīt labus akordeonistus no Krievijas, jo tur ir cita skola, viņi ir kā paraugs mūsējiem, mūsu akordeonisti redz, uz ko tiekties,” stāsta plenēra dalībniece Sanita Aizupiete.

Desmit dienu laikā plenēra dalībnieki apgūs jaunus skaņdarbus un gatavosies noslēguma koncertam Latgales vēstniecībā “Gors”, kas notiks nākamajā nedēļā - 26. jūlijā. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti