Rudenī Daugavpili atkal pieskandina akordeona mūzika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jau daudzu garumā Daugavpils kļūst par akordeona mūzikas centru - uz  Starptautisko  akordeona mūzikas festivālu sabrauc  izpildītāji  no visas  Latvijas un tuvākajām kaimiņvalstīm. Jaunie un  talantīgie akordeonisti piedalās  festivāla pamatlicēja,  jau mūžībā aizgājušā Daugavpils akordeonista, pilsētas maestro  Valērija Hodukina jauno akordeonistu konkursā.  Šogad  Akordeona mūzikas festivāls notiek 13. reizi, un tas Daugavpilī jau kļuvis par tradicionālu rudens nogales noskaņas pasākumu.

Kad rudens lapu zelts jau izskaņā, Daugavpilī sākas mūzikas festivāli - vienu gadu džezs, citu akordeona mūzika. Šogad kārta pienākusi akordeonam, stāsta pilsētas kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska:

„Rudens ir festivālu laiks, tas ir 13. festivāls. Sagaidām ciemos piecu valstu pārstāvjus – Krievijas, Lietuvas, Ukrainas, Baltkrievijas un Latvijas mūziķi – pāri simtam."

Dalībnieku  vidū ir orķestri,  akordeona ansambļi un  solisti, daļa ir paši daugavpilieši, kas akordeona mūzikas karjeru sākuši  kā konkursanti un pēdējā laikā piedalās jau kā šī festivāla viesi un pedagogi, tie ir Daugavpils maestro Hodukina  bijušie skolnieki - viņu vidū arī daugavpiliete Kristīne Rusakoviča.

„Cilvēki nāk uz koncertiem, viņiem patīk," saka Kristīne.

Šīs nedēļas nogale Daugavpilī ir pārpildīta gan ar akordeona mūzikas konkursiem, gan koncertiem, gan ar ik vakara akordeona mūzikas krodziņu, kurā ir aicināti „Jam Session"  festivāla viesi. Svarīgākais ir  nepazaudēt šīs savdabīgas mūzikas kvalitāti, īpašu konkursantu vidū, uzsver Eleonora Kleščinska.

Konkursa prēmiju fonds ir 1000 latu. Taču, kā atzīst paši festivāla dalībnieki, svarīgākais ir sajūta, ko rada gan  šis instruments, gan skaņas un emocijas, to spēlējot vai klausoties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti