Kultūras ziņas

Bēgļu uznemšana

Kultūras ziņas

Restaurē Raiņa kapa vietu

Apmācīs mūzikla dziedātājus

Rīgā apmācīs mūzikla dziedātājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas teātros iestudētie mūzikli allaž ir publikas iemīļoti, tomēr profesionālas apmācības šajā žanrā līdz šim nav bijis. Uz skatuves var vērot vai nu mazliet stīvus operdziedātājus, vai ar atšķirīgu vokālo varēšanu apveltītus aktierus. Rīgas Doma kora skola šajā mācību gadā cer aizsākt jaunu virzienu Latvijas muzikālajā izglītībā - sadarbībā ar dziedātāju Anniju Putniņu skola izveidojusi jaunu mācību apakšprogrammu jauniešiem, kuri vēlas dziedāt mūziklos.

Pašlaik Latvijā ir iespēja apgūt tikai klasisko dziedāšanu un džeza dziedāšanu. Jaunās Rīgas Doma kora skolas apakšprogrammas "Mūziklu dziedātājs" iniciatore ir Annija Putniņa, kura jau kādu laiku atgriezusies Latvijā pēc maģistra studijām Londonā, Karaliskajā Mūzikas akadēmijā absolvējot muzikālā teātra nodaļu.

"Mēģinājām izstrādāt šo programmu tā, lai tā atbilstu Latvijas mūzikas, negribu teikt - industrijai, bet lai nav tā, ka tas viss ir domāts tikai Brodvejas vai Londonas mūzikliem, bet lai tas varētu ieplūst latviešu muzikālā teātra dzīvē," stāsta Annija Putniņa.

"Es domāju, ka pēc šīs programmas beigšanas studentiem ir lieliskas iespējas saistīt savu dzīvi ar dejošanu, aktiermiestarību vai ar mūziku. Viņi var izvēlēties virzienu, nekas viņus neapstādina, jo programma ir tik daudzpusīga, ka tas attīsta uz visām pusēm," viņa uzsver.

Jaunajā Rīgas Doma kora skolas programmā iekļauti aktiermeistarības un klasiskās dziedāšanas pamati, muzikālā teātra dziedāšanas specifika, skatuves runa, skatuves kustība un deja, kā arī mūzikas teorijas priekšmeti.

"Apgūstot šo programmu, jaunieši būs plašāka profila speciālisti ar dažnedažādiem pamatiem - gan akadēmiskās mūzikas pamatiem, gan mūziklu dziedāšanas, gan mākslas pamatiem. Respektīvi - tās ir plašākas iespējas darba tirgū," norāda Sarmīte Andžāne, Rīgas Doma kora skolas direktora pienākumu izpildītāja.

Iespēja apgūt mūzikla dziedāšanas žanra smalkumus tiks dota sešiem jauniešiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti