Kultūras ziņas

Žanna Ņemcova par Krievijas dokumentālo kino

Kultūras ziņas

Mūsdienu Edipa mīts krimināldrāmā "Tēbu zeme"

Ances Krauzes un Raimonda Paula "Sasala jūrīna"

Raimonds Pauls un Ance Krauze jaunā koncertprogrammā «Sasala jūrīna»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piektdien, 1. novembrī, mūzikas namā “Daile” skatītājiem būs iespēja novērtēt jaunāko Raimonda Paula un Ances Krauzes koncertprogrammu “Sasala jūrīna”. Programmā skanēs gan dziesmas no abu personību sadarbības pirmsākumiem, gan Raimonda Paula jaunākās tautas dziesmu apdares.

Maestro Raimonds Pauls un dziedātāja Ance Krauze pirmo reizi satikās pirms 19 gadiem  skolēnu dziesmu svētkos. Spēcīgās balss īpašniece no Alsungas ieinteresēja Paulu radīt solo programmu jaunajai dziedātājai. Kopš tā laika Anci Krauzi un Maestro saistījuši vairāki muzikāli projekti.

Jaunā programma “Sasala jūrīna” esot lieliska iespēja atkal satikties un pamuzicēt kopā sava prieka pēc

– tā dažas dienas pirms koncerta pirmizrādes mūzikas namā “Daile” atzīst Raimonds Pauls. Ar dziedātāju Anci Krauzi Maestro vieno teju 20 gadus ilga radoša sadarbība.

“Par to labāk nerunāsim, kāda viņa atnāca pirmo reizi pie manis. Es ļoti labi atceros. Tipiska Alsungas meitene. Pat tērps man kaut ko atgādināja,” atmiņās dalās Raimonds Pauls.

Savukārt Ance Krauze uzsver: “No latviešu komponistiem vislabāk manai balsij guļ Maestro dziesmas!”

Tāpēc jaunā solo programma dziedātājai ir atgriešanās pie pirmsākumiem.

“Es varu atgriezties pie tiem pašiem pirmsākumiem, pie Maestro Raimonda Paula, kam pateicoties jūs zināt, kas es esmu un kāda man ir balss.

Es atgriežos īstenībā pie savām saknēm, savām tautas dziesmām. Lielāko daļu šo tautas dziesmu apdaru būs tās, ko es dziedāju, kad biju savu meitu vecumā,” stāsta Krauze.

Koncertā “Sasala jūrīna” līdzās tautas dziesmu apdarēm, izskanēs arī melodijas no izrādēm “Kabīrijas naktis” un “Marlēna”, kā arī dziesmas no Raimonda Paula un Ances Krauzes sadarbības pirmsākumiem.

Krauze stāsta: “Maestro vienmēr ir ļoti respektējis manu ģimenes dzīvi un visu manu triju meitu piedzimšanas.” Un atklāj, ka koncertā piedalīsies arī viņas vecākā meita, kas spēlēs vijoli.

Maestro Raimonds Pauls ļaus publikai pašai spriest par jauno programmu: “Visu jau izšķirs publika. Man ir pieredze milzīga. Cik es neesmu tās programmas salicis, pēc pirmā koncerta es daudz ko dabūnu pārveidot. Ir jājūt kam tu spēlē, kas viņiem patīk. Ar publiku ir jārēķinās.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti