Kultūras ziņas

Pirmā izrāde mūzikas un drāmas telpā "OratoriO"

Kultūras ziņas

"Lielais dzintars" svin 5. jubileju

Raimonds Pauls sveic VEF Kultūras pili

Raimonds Pauls ar koncertu jubilejā sveic VEF Kultūras pili

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

60. jubileju nosvinējusi VEF Kultūras pils. Un nosvinējusi ekskluzīvi – ar maestro Raimonda Paula īpaši šim notikumam veltītu un sagatavotu koncertprogrammu “Daudz laimes!”. 29. oktobra koncerts bija kā “ķirsītis” jubilejas tortē visiem sanākušajiem ilggadējiem VEF Kultūras pils kolektīvu vadītājiem un bijušajiem darbiniekiem.

Ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās noteikumus, lielākā daļa VEF Kultūras pils iecerēto pasākumu un koncertu ir atcelti. Tomēr par godu VEF Kultūras pils 60. jubilejai bijušie un esošie kultūras nama darbinieki pulcējās uz īpašu Raimonda Paula koncertprogrammu “Daudz laimes!”. Tas bija ļoti personīgs maestro veltījums, jo viņam ar šo kultūras namu saistās daudz atmiņu.

“Latvijā, man liekas, nav tādu kolektīvu un grupas, kas šeit nav spēlējuši. Visi ir spēlējuši.

Vienmēr ar tādu lielu cieņu izturos pret tiem lieliskajiem pašdarbības kolektīviem, kas bija saistīti ar VEF,” atzīmēja Raimonds Pauls. “Kādas te gan nenotika skates un muzikālie konkursi. Pamatā viss notika “Vefā”, brauksim uz “Vefu” jeb “Vefiņu”, kā viņu sauca. Pats ''VEF'' – žēl, ka ir palicis tikai vārds. Kādreiz tā bija lieliska rūpnīca.”

Koncertā “Daudz laimes!” līdz šim maz dzirdētas un arī populāras Raimonda Paula dziesmas izskanēja Dināras Rudānes, Mārtiņa Ruska, Gidona Grinberga un Mārča Auziņa izpildījumā.

“Mēs salasījām, man liekas, labus dziedātājus un labus mūziķus un sniegsim tādu nelielu viegla rakstura programmu,” pirms koncerta atzīmēja maestro. “Tā ir tā sauktā populārā mūzika.

Nu, kā tas ir pieņemts tādā jubilejas vakarā, nevajag arī neko pārmērīgi nopietnu. Lai cilvēki atpūšas un pasmaida.”

VEF Kultūras pils bijusī direktore Ženija Katkovska stāstīja: “Raimonds Pauls jau man ir labi zināms, un viņš tiešām te ir bijis kā savās mājās visos tos gados, un daudz kas ir bijis kopā. Es tik ārkārtīgi priecājos, ka viņš pats piedāvāja koncertu un ka viņš nāk. Fantastika!”

Savukārt VEF Kultūras pils jauktā kora “Dzīne” mākslinieciskais vadītājs Aivars Gailis atzīmēja: “Patīk apzināties, ka Kultūras pils par mums domā un ka arī šajos grūtajos laikos dara visu, lai mēs varētu sajust kopības sajūtu, kuras mums ļoti pašreiz pietrūkst visiem.”

Tikmēr VEF Kultūras pils bijusī darbiniece Vera Batigina, viesojoties Kultūras pilī, pārliecinājusies, ka tā ir drošās rokās: "Visas tradīcijas ir saglabātas. Kā mēs te izaugām, tagad te jauna paaudze būs. Novēlu daudz labu darbu.”

Kā pēc koncerta atzina maestro – ja jubilejā uzstāties aicinātu visus Latvijas kolektīvus, kas savulaik koncertējuši VEF Kultūras pilī, tas būtu vairākas nedēļas ilgs festivāls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti