Kultūras ziņas

"Gatavojoties ziemai" Līvānos

Kultūras ziņas

Sveicam Sonoru Vaici jubilejā!

"Spīgo", Daumants Kalniņš un Raimonds Pauls

Raimonda Paula un Ineses Zanderes cikls «Putnu dziesmas» piedzīvojis jaunu skanējumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirmatskaņojumu jaunās toņkārtās trešdien piedzīvoja Raimonda Paula dziesmu cikls ar dzejnieces Ineses Zanderes vārdiem “Putnu dziesmas”. Koncertā “Pūpoliņi un zvirbulīši” Jelgavas Kultūras namā līdz šim nebijušā skanējumā maestro kompozīcijas izdziedāja Jelgavas 4. vidusskolas meiteņu koris “Spīgo” un solists Daumants Kalniņš.

Uzrakstīt jaunas dziesmas meiteņu korim ar Ineses Zanderes dzejoļiem komponistu Raimondu Paulu pirms neilga laika iedvesmoja diriģente Līga Celma-Kursiete. Tapa jauns dziesmu cikls “Putnu dziesmas”, ko Raimonds Pauls piedāvāja solistam Daumantam Kalniņam ar nosacījumu, ka reiz šīs dziesmas tiks atskaņotas kopā ar Jelgavas 4. vidusskolas meiteņu kori “Spīgo”.

Es esmu fans šim meiteņu korim! Ne tikai korim, bet arī diriģentei. Mēs esam paziņas, un mums jau bijuši projekti kopā. Arī šoreiz. Drusciņ sanāca savādāk, jo viņiem pirmajiem vajadzēja dziedāt šito,” atklāja maestro.

Diriģente Līga Celma-Kursiete atzina, ka kora meitenēm sadarbība ar tik pieredzējušiem mūziķiem bijusi lieliska un neatkārtojama pieredze.

Šeit bija laimīgā satikšanās ar Ineses Zanderes tekstu par putniem un maestro. Es domāju, ka viss aizlidoja! Es domāju, ka viņiem arī bija interesanti. Mēģinājumu laikā arī Daumants meklēja kādus jaunus paņēmienus. Man tā likās, ka viņam bija arī saspēle ar šo kora grupu. Manuprāt, bija interesanti visiem!” prieku pauda Līga Celma-Kursiete.  

“Kad es skatījos uz Raimondu Paulu, es domāju, ka viņš ir kā no jauna piedzimis! Man ārkārtīgi patīk tā enerģija, kas nāk no tādiem cilvēkiem, kuri nezaudē interesi par dzīvi un visu laiku atjaunojas savā mūzikā. Tas mani emocionāli visvairāk iespaido. Un otrs, kas mani satrieca, cik labi “Spīgo” dzied!” neslēpa Inese Zandere.

Koncertā “Pūpoliņi un zvirbulīši” koris “Spīgo” atskaņoja arī Raimonda Paula astoņdesmitajos gados zēnu korim rakstītās “Vītola stabules dziesmas” ar Viļa Plūdoņa poētisko tekstu. Skanējumu papildināja arī īpaši šim koncertam radītais “Sinfonietta Rīga” mūziķu pavadījums.

Pēc koncerta maestro atzina, ka ar šo koncertprogrammu un šiem mūziķiem labprāt viesotos arī citās Latvijas koncertzālēs, taču pagaidām šī ideja vēl tikai gaida īstenošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti