Radio «Naba» 2015. gada «Top 100» triumfē grupas «Daughter» dziesma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Radio 6 - Latvijas Universitātes radio "Naba" 2015. gada aktuālāko jauno kompozīciju apkopojumā „Top 100” pirmajā vietā ar kompozīciju „Doing the Right Thing” ierindojusies 2010. gadā Anglijā dibinātā indie electro-folk apvienība "Daughter", lsm.lv pavēstīja radio "Naba" pārstāvji.

Topa otrajā vietā  Anglijas postpunk apvienība "Public Image Ltd" ar kompozīciju “Double Trouble”, bet topa trešo vietu ieņem pašmāju muzikālās apvienības "Zāle" radītais skaņdarbs “Mitago”.

Pirmajā desmitniekā iekļuvušas arī tādas pašmāju kompozīcijas kā “Gar paradīzes maliņu”, kuru izpilda Alise Joste un "Čipsis un Dullais" (5. vieta), grupas "Dzelzs vilks" dziesma “Tu vilki nakti” (6. vieta) un "Hipstokrātijas" “Skatiena nakts” (9. vieta). Kopumā starp simts topa skaņdarbiem 34 ir Latvijas mūziķu radītas kompozīcijas.

Radio 100 labāko dziesmu sarakstā iekļautas dziesmas, kas pabijušas radio "Naba" top-25 un Latvijas skaņdarbu top-10 visa gada garumā. Abos radio "Naba" topos 2015. gada laikā kopā pabijušas 386 aktuālas kompozīcijas, no tām 30% ir Latvijas izpildītāju darbi. Kopumā par kompozīcijām klausītāji balsojuši gandrīz 32 000 reižu.

Ar visu dziesmu sarakstu var iepazīties radio NABA lapā, bet audio ieraksts būs pieejams lsm.lv.

2014. gadā radio "Naba" klausītāju atzītākā ārvalstu mākslinieku dziesma bija "Chinawoman" izpildītā „Nothing to Talk About”, savukārt no Latvijas izpildītājiem - grupas "Martas Asinis" dziesma „Labs sākums”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti