«Positivus» rīkotāji apstiprina: festivāls šovasar nenotiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ieilgušās Covid-19 pandēmijas dēļ arī 2021. gada vasarā festivāls “Positivus” nevarēs notikt, festivāla mājaslapā paziņojuši organizatori.

Kā skaidrots paziņojumā, lielākā daļa festivāla programmas bija apstiprināta un ilgu laiku festivāla rīkotāji gaidīja piemērotāko brīdi tās izziņošanai, taču “pandēmija tikai pieņēmās spēkā un ziņas par grandiozu vasaras brīvdabas koncertu publika nespētu uztvert nopietni.”

“Positivus” organizatori arī uzsver, ka redz “gaismu tuneļa galā” – vakcināciju. “Jau šovasar notiks daudzi pasākumi, kur cilvēki, kuri saņēmuši vakcīnu, varēs tos apmeklēt un piedzīvot bez nekādiem ierobežojumiem. Tomēr tādu pasākumu kā “Positivus” rīkošana ir ļoti saistīta ar kopējo situāciju visā pasaulē, jo mākslinieku pārvietošanās ir sarežģīta vai pat neiespējama dažādu ieviesto noteikumu dēļ, tādēļ šovasar vēl nespējam rīkot festivālu ar daudzu ārzemju mākslinieku piedalīšanos,” norādīts paziņojumā.

Festivāls 2022. gadā plānots 15. un 16. jūlijā. Visas iegādātās biļetes ir derīgas uz 2022. gada festivālu. Plašāka informācija pieejama festivāla mājaslapā.

KONTEKSTS:

Izmaiņas vispārējos pulcēšanās nosacījumos no 23. jūnija paredz:

  • Organizētos pasākumos jaukta tipa publikai, kuros piedalās gan vakcinēti, gan Covid-19 pārslimojuši, gan pirms pasākuma Covid-19 testu veikuši apmeklētāji, uzrādot atbilstošu digitālo sertifikātu, pieļaujamais apmeklētāju skaits palielināts līdz 500 personām telpās un 1000 personām ārpus telpām. Šādos pasākumos joprojām būs jāievēro iepriekš noteiktās drošības prasības. Mainīts nosacījums par mutes un deguna aizsegu lietošanu – apmeklētājiem tas arvien būs jālieto pasākumos, kuri notiek telpās, bet nebūs jālieto pasākumos ārpus telpām, ja apmeklētāji atrodas fiksētās, personalizētās sēdvietās.
  • Savukārt organizēti pasākumi, kurus apmeklē tikai vakcinēti vai Covid-19 pārslimojuši skatītāji un dalībnieki, uzrādot atbilstošu digitālo sertifikātu, var notikt bez norises laika ierobežojumiem, pasākuma apmeklētājiem nav jāievēro 2 metru distance un nav jālieto mutes un deguna aizsegi.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti