Rīta Panorāma

Intervija ar Tomu Pastoru par "Brexit"

Rīta Panorāma

Kad sievas nav mājās jeb "Amerikāņu kalniņi" ar Mārtiņu Vilsonu

RTU bigbends ar džeza mūzikas koncertu trešdien svinēs piekto jubileju

Piecu gadu jubileju koncertā atzīmēs Rīgas Tehniskās universitātes bigbends

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdien ar koncertu savu piecu gadu pastāvēšanu atzīmēs Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) bigbends. Koncertā skanēs pasaules džeza mūzikas izcilākie skaņdarbi.

Kā pastāstīja Jānis Pētersons, bigbendam 5 gadi ir solīds vecums, un visi kopā jūtas labi ieskrējušies. Pārsvarā mūziķi kopā spēlē džezu, svingu un rythm&blues, lai arī repertuārā esot arī pa popa un roka dziesmai.

Kā vēstīts Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) mājaslapā, programmā skanēs džeza leģendu radītā mūzika. Piemēram, amerikāņu svinga ēras trompetista Harija Džeimsa (Harry James), amerikāņu komponista, pianista un bigbenda līdera Djūka Elingtona (Duke Ellington) un ASV džeza saksofonista un komponista Čārlza Pārkera (Charles Parker) skaņdarbi. Č. Pārkers līdztekus Luisam Ārmstrongam (Louis Armstrong) un Djūkam Elingtonam tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem džeza muzikantiem.

Tāpat RTU bigbends atskaņos Peta Metenija (Pat Metheny) darbus. Viņš ir leģendārs ģitārists un daudzu “Grammy” balvu ieguvējs, arī viens no tikai četriem džeza ģitāristiem, kurš kopš 1957. gada ir iecelts prestižajā mūzikas žurnāla “Downbeat” mūziķu slavas zālē.

RTU bigbends ir dibināts 2014. gadā. Patlaban bigbendā apvienojušies 18 mūziķi, un kolektīvu pēdējos divus gadus vada talantīgais saksofonists Jānis Puķītis, kurš absolvējis Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolu, Amsterdamas konservatoriju, studējis arī Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijā.

Koncerts notiks trešdien Rīgā, klubā "Kaļķu vārti". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti