Pēc ballēšanās līdz rītam «Gaudeamus» dalībnieki sāk gatavoties noslēguma koncertam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpilī svētdien notiek Studentu dziesmu un deju svētku „Gaudeamus” noslēguma koncerts. To šovakar tiešraidē raidīs arī Latvijas Radio un Latvijas Televīzija. Svētkos piedalās vairāk nekā 4000 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Pašreiz notiek ģenerālmēģinājums, kurā atrodas arī Latvijas Radio raidījuma „Kultūras Rondo” vadītāja Ingvilda Strautmane. „Sākums bija mazliet lēns, tāpēc ka visi ir ballējušies līdz četriem no rīta. Bet nu jau dziedātāju tribīnes ir pilnas, un Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vīru kori dzied „Mūžu mūžos būs dziesma”,” stāsta Strautmane.

Raidījuma vadītāja atklāj, ka dziesmas skan igauņu, lietuviešu un latviešu valodā, savukārt darba valodas vēl ir angļu, vācu un krievu. Tā kā skan praktiski sešas valodas.

Kori stāv nevis pa valstīm, bet pa balsu grupām. „Tas nozīmē, ka kaut kur ļoti pareizi dzied igauniski igauņu dziesmas, kaut kur dzied ļoti pareizi lietuviski un kaut kur ļoti pareizi latviski. Jūs pašlaik fonā varat dzirdēt, kā tas skan, kad visi dzied latviski,” skaidro Strautmane.

Šovakar īpašs būs Ērika Ešenvalda jaundarbs, kas skanēs noslēguma koncertā, kura nosaukums ir „Reiz, tagad jaunībā”. Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 5 - pieci.lv, tiešraidē noslēguma koncertu sāks raidīt plkst.17. Savukārt Latvijas Televīzija raidīs koncertu plkst.18.30.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti