Pasaules koru olimpiādē vēl priekšā sacensības 14 kategorijās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Otrdien skatītājus priecējis Pasaules koru olimpiādes gājiens un sakrālās mūzikas koncerts, bet trešdien ar pilnu sparu sākas olimpiādes otrā daļa. Skatītāji atkal aicināti uz meistarklasēm, draudzības koncertiem, kā arī koru konkursiem, kuros notiks sacensības ļoti interesantās - kopskaitā 14 - kategorijās. 

Šajās dienās gaidāmo konkursu piedāvājumu plašāk raksturo Pasaules koru olimpiādes mākslinieciskais vadītājs Ralfs Eizenbeiss:

„Arī Pasaules koru olimpiādes otrajā daļā konkurence konkursos būs ļoti saspringta. Uz skatuves gan vairs neredzēsim lielos koru kolektīvus ar 120 dziedātājiem, kā tas bija pirmajā daļā, jo tagad savu sniegumu rādīs kamerkori.  Akcentēšu interesantākās kategorijas, kas mūs sagaida. Aicinu nepalaist garām atraktīvo populārās koru mūzikas kategoriju, kā arī gospeļus, folkloru un džezu.

Īpaši es gribu izcelt vienu kategoriju, kas lielajā kategorijā skaitā dažkārt paliek nepamatoti neievērota, un tā ir laikmetīgā mūzika. Izsludinot pieteikšanos šajā kategorijā, mēs noteicām, ka koriem obligāti jāizpilda viens pasaules pirmatskaņojums. Tas nozīmē, ka kopumā mēs dzirdēsim 20 pasaules pirmatskaņojumus, kas būs liecība par to, kādā virzienā šobrīd attīstās pasaules koru mūzika.

Līdzās konkursiem aicinu apmeklēt arī draudzības koncertus, svētku koncertus, kā arī īpašos pasākumus, tai skaitā noslēguma ceremoniju 19.jūlijā, kad uz vienas skatuves atkal satiksies Latvijas un ārzemju kori,” koru mūzikas mīļotājus un klausītājus uzrunā Ralfs Eizenbeiss.

Olimpiādes otrās daļas koru konkursi 14 kategorijās notiks astoņās Rīgas vietās, un to norisei bez maksas līdzi sekot ir aicināts ikviens interesents.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti