Rīta Panorāma

Izvēlies nākotni! 100 krēsli: Parādnieks pret Šleseru

Rīta Panorāma

Intervija ar Pēteri Vasku ; Ēriks Kiršfelds koncertā "Čells un latvieši"

Mistiskās mūzikas festivāls "Mūžības pieskāriens"

Notiks pirmais mistiskās mūzikas festivāls «Mūžības pieskāriens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 26. līdz 28.septembrim Rīgā notiks pirmais starptautiskais mistiskās mūzikas festivāls “Mūžības pieskāriens”.

Festivāls “Mūžības pieskāriens” tiek rīkots par godu izcilā persiešu dzejnieka un mistiķa Džalāluddīna Rūmī dzimšanas dienai. Rūmī ir vienlīdz pazīstams un atzīts kā Austrumos, tā Rietumos. Saistībā ar izcilā mistiķa 800 gadu jubileju UNESCO pasludināja 2007. gadu par Mavlānas gadu.

Rūmī daiļradi caurstrāvo mūžīgās vērtības - mīlestība, labestība, tiekšanās uz ideāliem, vēlēšanās izzināt slēpto. Festivāla mērķis ir radīt iespēju sajust neredzamo saikni starp garīgo un materiālo, sapni un realitāti.

Festivāls notiek Rīgā un simboliski veido savdabīgu tiltu starp tālo pagātni un mūsdienām, tiltu, kas celts uz mūžīgiem balstiem ‒ skaistumu, skaņas harmoniju, tiekšanos pēc kultūru un siržu vienotības, norāda festivāla rīkotāji.

Festivālā skanēs mūzika tādu retu mūzikas instrumentu izpildījumā kā tabla, sitāra, dafs, nejs, saroda, džamba. Festivālā piedalīsies mūziķi no astoņām pasaules valstīm, Austrumu un Rietumu mūzikas profesionāļu sniegums ļaus gremdēties mūzikas burvības valstībā un iedziļināties izjustas spēles mistikā.

"Mūzikas valoda ir tik universāla, ka nav vajadzīgi tulki. Mēs visi spējam saklausīt ar sirdi. Tas mūs visus vieno," norāda festivāla rīkotāja Daina Ozoliņa. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti