Rīta regtaims

Idilliskas vasaras ainavas. Festivālu "Rimbenieks" turpina koncerts Dēseles dzirnavās

Rīta regtaims

Ērģelnieks Jānis Karpovičs: Maksis Rēgers ir mūzikas gigants

"Kartupeļpalmā" ikviens ir unikāls! Stāsta festivāla rīkotājs Uldis Rudaks

Ar koncertu Cēsīs aizsāksies ceļojošais mūzikas festivāls «Kartupeļpalma»

"Kopš 2018. gada, kad es sāku šo festivālu rīkot kopā ar Salaspils pilsētu, botāniskajā dārzā, festivāla mērķis bija parādīt grupas, kuras man ir zināmas kā aktīvam līdzi sekotājam mūzikas norisēm Latvijā. Pa šiem gadiem tas sācis notikt Liepājā, šogad Cēsīs," Latvijas Radio 3 "Klasika" raidījumā "Rīta regtaims" stāsta festivāla "Kartupeļpalma" autors un rīkotājs Uldis Rudaks.

Šogad galvenais "Kartupeļpalmas" notikums gaidāms kultūras namā "Wiktorija" Liepājā 19. augustā, saglabājot sākotnējo festivāla ideju – koncerti notiek pamīšus uz divām skatuvēm, nekam nepārklājoties, lai neviens no apmeklētājiem nepalaistu kaut ko garām. Koncertu starplaikos un pēc tiem līdz rīta gaismai Uldis Rudaks spēlēs mūziku no savas iespaidīgās vinila platēs vairāku gadu desmitu gaitā savāktās ierakstu kolekcijas, tāpat neviens "Wiktorijas" apmeklētājs nepaliks nepaēdis vai nepadzēries, jo labas mūzikas izbaudīšanai būs vajadzīga enerģija. "Es vienmēr cenšos ņemt savā festivālā grupas, kas varētu interesēt dažādas paaudzes, un, ja "Dzeltenie pastnieki" ir no 80. gadiem, "Židrūns" ir no 2000. gadiem, "Aston Kais" un "Bēdu brāļi" ir grupas, kas spilgti parādījušās pagājušajā gadā uz Latvija rokas skatuves, [..]" stāsta Uldis Rudaks.

Koncertā 19. augustā "Kartupeļpalma Vējiem līdzi Nr. 4" uzstāsies "Dzeltenie pastnieki", "Židrūns", "Aston Kais" un "Bēdu brāļi". "Četras lieliskas dažādu paaudžu grupas," iezīmē Rudaks. Savukārt 12. augustā Cēsīs uzstāsies grupa "Grēcīgie partizāni" un Helēna Kozlova. "Pēdējos gados Helēna ir pazīstama ar ļoti atraktīviem un asprātīgiem priekšnesumiem, vienmēr izdomājot arī kādu īpašu tēlu konkrētajam pasākumam," min Uldis Rudaks.

Festivāla "Kartupeļpalma" tradīcija aizsākās Salaspilī 2018. gadā ar mērķi uz divām skatuvēm piedāvāt labāko latviešu mūziku, bez kuras nevar gūt pilnvērtīgu priekšstatu par to, kas šobrīd aktuāls, par mērauklu ņemot nevis popularitātes rādītājus, bet mākslinieciskās vērtības un oriģinālitāti. "Kartupeļpalmas" programmas veidotājs, ilggadējais un daudz pieredzējušais mūzikas žurnālists, dīdžejs, labākajai latviešu mūzikai veltītā "Radio Naba" raidījuma "Zibens pa dibenu" veidotājs Uldis Rudaks savā mūzikas atlasē vadās pēc tā, lai katrs no piedāvātajiem māksliniekiem būtu tāds, zem kura vārda par viņu kvalitatīvo sniegumu vai ieguldījumu latviešu mūzikas attīstībā būtu gatavs parakstīties ar savām asinīm, jo otra tāda nav visā pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti