Mūziķis Indriķis Veitners: Džeza vēsture Latvijā maz pētīta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Džeza vēsture Latvijā tikpat kā nav pētīta, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauž džeza mūziķis un pedagogs Indriķis Veitners,  kurš sarakstījis grāmatu "Latvijas džeza vēsture 1922.–1940".

Saruna ar džeza mūziķi un pedagogu Indriķi Veitneru
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Džeza mūzika Latvijā ir gana populāra un interese par to arvien pieaug, bet – kā izrādās – Latvijas džeza vēsture gan līdz šim bijusi ļoti maz apzināta un pētīta. Tagad šo "balto plankumu" aizpildījis džeza mūziķis un pedagogs Indriķis Veitners, kurš sarakstījis grāmatu "Latvijas džeza vēsture 1922.–1940."

Veitners intervijā atklāja, ka džeza vēsturi pētījis saistībā ar savām doktorantūras studijām, bet patiesais iemesls bijis vēlme izzināt džezā notikušo starpkaru periodā.

"Jo, kad es to sāku darīt, faktiski informācijas nebija nekādas. Bija tukšs, tukšs lauks. Nekas nav bijis, vispār neviens neko nezina. Kaut kas pēc kara ir tikai sācies un kaut kā šķita, vai nu tā  nu būs gluži. Un tad, kad sāka nākt visi tie fakti ārā, tad tas bija pārsteidzošu atklājumu laiks," teica Veitners.

Veitnera grāmatā varēs uzzināt to, kad un kā Latvijā ienāca džezs, kur tas skanēja, kuri bija mūsu džeza pionieri un kā sabiedrība uzņēma šo jauno mūzikas žanru. Grāmatas atvēršanas svētki gaidāmi rudens pusē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti