Rīta Panorāma

Ņujorkas Modernās mākslas muzejā godina Penelopi Krusu

Rīta Panorāma

Intervija ar LIAA direktoru Kasparu Rožkalnu

Springstīns pārdevis savas dziesmas par pus miljardu dolāriem

Mūziķis Brūss Springstīns pārdevis savu mūzikas katalogu par pusmiljardu dolāru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Populārais amerikāņu mūziķis Brūss Springstīns pārdevis tiesības uz savām dziesmām kompānijai "Sony Music". Darījuma summa ir pusmiljards dolāru jeb apmēram 444 miljoni eiro, un tas ir jauns rekords mūzikas industrijā. 

"Sony" iegūs tiesības uz kopumā vairāk nekā 300 dziesmām un 20 studijas albumiem, tai skaitā uz leģendārajiem "Born to Run", "The River" un "Born in the USA".

Kompānija darījumu nekomentē, bet mūzikas industrijas pārstāvjus darījuma summa neizbrīna. Piemēram, tikai pagājušā gada laikā Springstīna mūzika ienesa 15 miljonus dolāru, un interese par 72 gadus vecā dziedātāja un dziesmu autora daiļradi nemazinās.

Komentārus neprasa karjeras laikā iegūtie apbalvojumi – 20 "Grammy", divas "Zelta globusa" un "Oskara balva" 1993. gadā par dziesmu "Streets of Philadelphia". 2016. gadā ASV prezidents Baraks Obama viņam piešķīra Brīvības medaļu, un mūziķis iekļauts Rokenrola un Dziesmu autoru slavas zālēs.

Pēdējā laikā notikuši vairāki citi līdzīgi darījumi, un par Boba Dilana, Pola Saimona un Nīla Janga dziesmām samaksāts attiecīgi līdz 450, 250 un 150 miljoniem dolāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti