Kultūras ziņas

Garīgās mūzikas festivālā – jauno mūzika

Kultūras ziņas

Festivālā "Homo Novus" izrāde notiks arī TV tornī

"Maskavas virtuozi" atskaņo Pjacollas mūziku

«Maskavas virtuozi» Jūrmalā atskaņo Pjacollas mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

22.augustā ar koncertu “Pjacolla – gala” skatītāju pārpildītā Dzintaru koncertzālē Jūrmalā uzstājās pasaulslavenais kamerorķestris no Krievijas “Maskavas virtuozi”. Lai arī šoreiz orķestris uzstājās bez sava dibinātāja, galvenā diriģenta un izcilā vijolnieka Vladimira Spivakova, Astora Pjacollas kaislību un skumju mūzikas atskaņošanas virtuozitāti tas neietekmēja.

Vasaras izskaņas vakara koncertam Jūrmalā slavenā Krievijas kamerorķestra “Maskavas virtuozi” mūziķus iedvesmojis viens no 20. gadsimta populārākajiem argentīniešu komponistiem Astors Pjacolla. Liriskā, mērķtiecīgā un noslēpumainā argentīnieša mūzika bija nopietns vilinājums skatītājiem piepildīt Dzintaru koncertzāles visas sēdvietas.

"Ja agrāk tango dejoja, tad tagad tango klausās," norāda orķestra direktors Grigorijs Kovaļevskis (Krievija). "Tāpēc mums ir ļoti patīkami izmantot mūsu orķestra solistu iespējas. Jo ir unikāli, ka no jebkuras rindas orķestrī mūziķis var spēlēt solo. Mēs ar nepacietību gaidām šo koncertu šodien. Man īpaši ir patīkami spēlēt šai zālē, jo pirmo reizi uz šīs skatuves kāpu pirms 47 gadiem. Kopš tās reizes esmu iemīlējies Jūrmalā un šajā koncertzālē. Lai arī periodiski šeit uzstājamies, godīgi varu apgalvot, ka mani vienmēr pārņem uztraukums."

Kamerorķestra “Maskavas virtuozi” sastāvā spēlē Krievijas un starptautisko konkursu uzvarētāji un laureāti. Katrs no mūziķiem ir spilgta individualitāte, bet kopā tie veido pasaules klases ansambli. Virtuozitāte un neuzspēlēts artistiskums, kas rada melodisku, bet ļoti piesātinātu skanējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti