Rīta Panorāma

Rīt Age of Stones koncerts Latvijas 1. rokkafejnīcā

Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Bordānu par iespējamo jaunās valdības sastāvu

Plaša programma Mārtiņam Freimanim veltītā Mārtiņdienā viņa dzimtajā Aizputē

Mārtiņa Freimaņa piemiņas tūrē vāc ziedojumus paliatīvā centra «Sapņu tilti» izveidei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mārtiņa Freimaņa draugi un kolēģi mūziķi organizē viņa piemiņai veltītu koncerttūri, kuras virsuzdevums ir palīdzēt Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai izveidot palīdzības centru, kuram jau šobrīd dots nosaukums “Sapņu tilti”. Mārtiņdienā Freimaņa dzimtajā pilsētā Aizputē koncerttūres ietvaros notiks īpašu pasākumu virkne. 

Freimaņa draugi mūziķi turpina cienīt Mārtiņa Freimaņa mīļākos svētkus - Mārtiņdienu -, attīstot tradīciju 10.novembrī rīkot Mārtiņdienu. Šogad Freimaņa Mārtiņdiena notiks Aizputē, taču tai sekos koncerti visā Latvijā. Aizputē tiks atklāta arī Freimaņa piemiņas istaba, tāpat klajā nācis arī  Mārtiņa Freimaņa dziesmu albums un Daigas Mazvērsītes grāmata par mūziķi. Nākamie koncerti gaidāmi Valmierā, Rēzeknē, Rīgā, Ķīpsalas hallē un papildkoncerts Ventspilī. 

Kā raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja koncerttūres producente Elita Mīlgrāve, šoreiz interesantais akcents koncertos esot tas, ka tajos piedalās ne vien zināmi Mārtiņa Freimaņa draugi, bet arī jauni mūziķi, ar kuriem, iespējams, Freimanis būtu gribējis kopā dziedāt. 

“Ir arī jaunas interpretācijas viņa dziesmām, domāju, tas ir interesantākais,” teica Mīlgrāve. Viņa arī pauda prieku par to, ka bieži vien tūrē līdzi brauc arī Daiga Mazvērsīte, kas ir grāmatas par Mārtiņu Freimani autore. Grāmatā apkopots daudz faktu un ir arī daudz emociju, uzskata Mīlgrāve.

Turklāt atkārtoti iznākusi arī Mārtiņa Freimaņa dzejas grāmatiņa “Zālīte truša dvēselei”, kuru pirmoreiz varēs iegādāties Aizputē. 

Mārtiņdienā Aizputē varēs noskatīties dokumentālo filmu par mūziķi, tiks atvērta arī Mārtiņa Freimaņa piemiņas istaba. Tāpat būs aplūkojama bērnu zīmējumu izstāde un foto izstāde skolā, Aizputes kapos notiks piemiņas brīdis.

Pēcpusdienā gaidāma tikšanās ar Daigu Mazvērsīti un grāmatas prezentācija, kurā piedalīsies arī koris “Mūza”. Savukārt pēc lielkoncerta visi kopā dosies uz Tebras upi ar lāpām un svecītēm, lai noliktu uz tilta simbolisku gaismu. 

“Šai tūrei ir liels virsuzdevums – mēs visi esam vienojušies, ka mums ir svarīgi palīdzēt paliatīvajai biedrībai izveidot centru, kuram jau šobrīd dots nosaukums “Sapņu tilti”, kas ir viena no Mārtiņa dziesmām,” uzsvēra Mīlgrāve. 

Centra funkcija būšot sniegt paliatīvo un arī ikdienas palīdzību vecākiem un bērniem, kuriem tā nepieciešama.  “Arī pēc koncerttūres turpināsim vākt ziedojumus un uzrunāt uzņēmējus, lai uzceltu paliatīvo centru,” piebilda Mīlgrāve.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti