LSO izdod disku ar Pētera Vaska mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā ierakstījis un klajā laidis kompakdisku ar Pētera Vaska mūziku "Pēteris Vasks Sala | Musica appasssionata | Credo".

Pēteris Vasks ir dzimis aizputnieks, tāpēc komponistam īpašs prieks, ka ierakstu veicis LSO. Ieraksts tapis Liepājas Latviešu biedrības namā, izdevējs ir vācu ierakstu kompānija "Wergo".

"Viss ir ierakstīts un paveikts ar mīlestību, ar sevis ziedošanu mūzikai katrā skaņā, tādu emocionāli milzīgu atdevi, kaut arī bija visādas grūtības. Bet rezultāts ir ļoti veiksmīgs. Esmu ļoti priecīgs par šo disku. Varbūt ar laiku taps vēl kāds ieraksts ar Liepājas Simfonisko orķestri," saka Pēteris Vasks.

"Man ir liels gandarījums par šo kompaktdisku. Pirmkārt, tāpēc, ka tā ir komponista Pētera Vaska mūzika, otrkārt, ka tas ir mans pirmais lielais kompaktdisks kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri, treškārt, tāpēc, ka to izdod prestižā vācu ierakstu kompānija "Wergo". Tas nozīmē, ka Liepājas Simfoniskā orķestra vārds izskanēs daudz plašākam klausītāju lokam visā pasaulē. To, ka mēs savu darbu esam paveikuši kvalitatīvi, apliecina fakts, ka Pēteris Vasks un kompānija "Wergo" izteikusi vēlmi turpināt sadarbību nākotnē," stāsta LSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti