Liepājas simfoniskais orķestris koncertē Vācijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

13.oktobrī ar koncertu Iceho teātrī Liepājas simfoniskais orķestris aizsāk savu Vācijas koncertu tūri diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Kopumā tūrē plānoti seši koncerti ar diviem solistiem – lietuviešu vijolnieci Daļu Kuzņecovaiti un somu pianistu Henri Sigfridsonu.

Vācijas pilsētās Iceho, Štādē un Lindenšteidē orķestris uzstāsies kopā ar somu pianistu Henri Sigfridsons (Henri Sigfridsson), ar kuru orķestris jau vairākkārt ir sadarbojies iepriekš Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla ietvaros. Pianists ir daudzu starptautiski nozīmīgu konkursu dalībnieks un laureāts - 2005. gadā viņš izcīnīja galveno balvu, kā arī skatītāju simpātiju balvu 1. Starptautiskajā Bēthovena konkursā Bonnā, kā arī dalīja specbalvu kamermūzikas kategorijā ar pusfinālistu Hyo Sun-Lim no Dienvidkorejas.

No 2008. gada līdz 2009. gadam Henri Sigfridsons bija klavieru mūzikas profesors Grācas Mūzikas un skatuves mākslas universitātē. No 2010. gada līdz 2011. gadam viņš bija Berlīnes Hannsa Eislera mūzikas akadēmijas profesors, kurā joprojām darbojas kā viesprofesors. Kopš 2011. gada viņš ir profesors Esenes Folkvangas Mākslas universitātē. Viņš joprojām piedalās daudzos starptautiskos festivālos, nozīmīgu vietu viņa dzīvē ieņem ne tikai solista karjera un koncertēšana kopā ar dažādiem orķestriem, bet arī kamermūzika.

Savukārt koncerttūres otrajā pusē  - Oberhauzenē, Emdenē un Vitenē orķestris koncertēs kopā ar lietuviešu vijolnieci Daļu Kuzņecovaiti, kura ir vairāku starptautisko un reģionālo konkursu uzvarētāja. 2008. gadā ieguvusi trešo vietu un īpašo Mocarta akadēmijas balvu 15. starptautiskajā Johannesa Brāmsa konkursā Austrijā, kā arī ieguvusi galveno balvu un zelta medaļu prestižajā Henrika Šēringa starptautiskajā vijoļspēles konkursā Tolikā, Meksikā.

2009. gadā par radošo sasniegumu Kuzņecovaitei tika piešķirta Lietuvas Republikas prezidenta Valda Adamkus Goda balva. Kā soliste viņa aktīvi koncertē gan Eiropā, gan Amerikā, kā arī ik pa laikam pievienojas kādam no simfoniskajiem orķestriem Lietuvā, Austrijā, Vācijā, Meksikā, gan citās valstīs. Daļa Kuzņecovaite spēlē vijoli "Dvorak 1899", kas pieder Lietuvas bankai "Ukio Bankas".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti