Latvijas Radio 3 atklāj koncertsezonu ar seno mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Radio 1. studijā šodien notiks Latvijas Radio 3 - "Klasika" koncertsezonas atklāšanas koncerts. Tajā muzicēs orķestra „Sinfonietta Rīga” solistu ansamblis, atskaņojot seno mūziku: 18.gadsimta pirmās puses franču un vācu komponistu darbus.

Latvijas Radio 3 atklāj koncertsezonu ar seno mūziku
00:00 / 00:26
Lejuplādēt
"Sen jau bijām ieplānojuši tikšanos ar "Sinfonietta Rīga" solistu ansambli. Šobrīd tajā muzicē Agnese Kanniņa-Liepiņa, Ilona Meija, Jānis Semjonovs, Jānis Stafeckis un Ieva Saliete. Tas nozīmē, ka dažādās konfigurācijās šajā koncertā dzirdēsim vijoli, flautu, fagotu, kontrabasu un klavesīnu," stāsta producente Māra Šuba.

"Ja jau klavesīns, tad, protams, senā mūzika. Šoreiz, nosacīti varētu teikt, vācu un franču vēlīnais baroks. Mēs parasti uz šiem koncertiem aicinām skatītājus arī klātienē. Šodien pieteikšanās ir noslēgusies, studija ir piepildīta, tomēr ikviens šo koncertu var klausīties Latvijas Radio 3 ēterā un pēc tam arī arhīvā," viņa norāda, piebilstot, ka koncerti notiks katru mēnesi un klausītāju atsaucība ir liela. 

Koncerts notiks pirmdien, 25. septembrī, plkst. 18.00 ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu Latvijas Radio 1 studijā un Latvijas Radio 3 "Klasika" tiešraidē. Koncertu vadīs Inga Saksone.

Radio vēsta, ka programmā iekļauti 18. gadsimta pirmās puses franču un vācu komponistu darbi: Žozefa Bodēna de Buamortjē Sonāte fagotam un kontrabasam, Fransuā Kuperēna skaņdarbi flautai un klavesīnam, Georga Fīlipa Tēlemaņa Sonāte fagotam un basso continuo un Sonāte flautai, vijolei, fagotam un basso continuo, kā arī Johana Frīdriha Faša Kvartets flautai, vijolei, fagotam un basso continuo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti