Lakstīgala: Bēthovens, Rahmaņinovs un Lācis labi papildina viens otru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Bēthovena, Rahmaņinova un Lāča skaņdarbi, kuri iekļauti 21. Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla atklāšanas koncerta programmā, viens otru labi papildina, telefonintervijā raidījumam „Kultūras Rondo” norādīja festivāla mākslinieciskais vadītājs Atvars Lakstīgala.

„Mēs arī mēģinājumā konstatējām, ka viņi ļoti labi iet kopā un viens otru ļoti labi papildina,” koncerta dienā atzina Liepājas Simfoniskā (LSO) orķestra diriģents, solot lielisku koncertu.

Festivāla atklāšanas koncertā 19.aprīļa vakarā vakarā gaidāms netipisks skaņdarbu salikums. Pianista Andreja Osokina sniegumā skanēs Sergeja Rahmaņinova Trešais klavierkoncerts, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors un Klavieru katedras vadītājs Juris Kalnciems uzstāsies ar Ludviga van Bēthovena Piekto klavierkoncertu, bet Agnese Egliņa izspēlēs virtuozo, faktūrās un ritmā bagāto un komplicēto Kārļa Lāča Klavierkoncertu partitūru.

„Šobrīd ir tāda lieliska svētku sajūta visur – gan festivāla norises vietā, gan muziķu vidū, jo tas nav tikai festivāls, ko mēs klausītājiem dodam, bet arī festivāls pašiem mūziķiem,” pastāstīja Atvars Lakstīgala. „Viņi visi zina, ka tas būs grūti un būs smagi, būs daudz jāstrādā, bet tas ir mūsu festivāls un mēs ar to lepojamies.”

Trīs festivāla dienās notiks četri koncerti; divi koncerti ar simfonisko orķestri un divi kamerkoncerti.

20.aprīlī Pianisma zvaigžņu festivāls piedāvā divus koncertus. Liepājas Graudu ielas koncertzālē pulksten 15.00 muzicēs divu starptautiski pazīstamu pianistu duets – Polīna Fradkina un Pols Rozenbaums, bet vakarā 18.00 Liepājas Latviešu biedrības namā skanēs pasaules klases džezs Džūliana Džozefa trio izpildījumā.

Pianisma zvaigžņu festivālu noslēgs koncerts Liepājas Latviešu biedrības namā 21.aprīļa vakarā. Klausītāji dzirdēs gan skandalozo krievu pianistu Aleksandru Lubjancevu, gan uzlecošo lietuviešu zvaigzni Kasparu Uinsku, gan pieredzes bagāto īru pianistu Maiklu O’Rurku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti