Lāčplēša dienā LR3 «Klasika» aicina uz sirsnīgi patriotisku koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

11. novembrī pulksten 18.00 Latvijas Radio 1. studijā valdīs sirsnīga patriotisma cauraustas noskaņas – Latvijas Radio 3 "Klasika" aicina uz Lāčplēša dienas koncertu, kurā latviešu kamermūzikas pērles interpretēs trīs labi draugi un domubiedri mūzikā: dziedātāja Evija Martinsone (soprāns), pianiste Agnese Egliņa un klarnetists Mārtiņš Circenis. Koncertu vadīs Orests Silabriedis.

Koncerta tiešraide skanēs "Klasikas" ēterā un tīmeklī, bet videotiešraidi būs iespējams vērot "Klasikas" "Facebook" kontā un portālā LSM.lv.

Lāčplēša dienas koncertā goda vietā celti divi šīgada jubilāri. 2019. gads aizsākās ar komponista un diriģenta Alberta Jēruma simtgades atceri, bet aprīlī 100. jubileju svinēja starptautiski cildinātajam komponistam Tālivaldim Ķeniņam. No Jēruma pūra koncertā skanēs solodziesmas "Aicinājums" ar Veronikas Strēlertes dzeju, "Nakts" ar Kārļa Skalbes vārdiem un "Saule" ar Andreja Eglīša vārdiem, savukārt no Ķeniņa daiļrades apcirkņiem ārā celts trijdaļīgais "Divertimentoklarnetei un klavierēm.

Koncertprogrammas epicentrā – Paula Dambja jaundarba pasaules pirmatskaņojums, ko autors rakstījis īpaši šim koncertam. Pirmatskaņojumu ar savu klātbūtni pagodinās pats komponists.

Nopietnajā, dziļu emociju caurvītajā dziesmu ciklā ar latviešu tautasdziesmas vārdiem "Kuršu gada raksti" balsij, klarnetei un klavierēm virknēsies trīs daļas – "Ledus pilna upe tek",  "Ziemas spēles" un "Dvēseļu virpulis".

Vēl koncertā izskanēs Jāzepa Mediņa "Sapņojums", Imanta Zemzara "Balss" klarnetei, Pētera Plakida "5 vienkāršās prelūdijas", kā arī divas dziesmas no Georga Pelēča dziesmu cikla "Ne gudrība, ne dusmas nenāk prātā", kas Evijas Martinsones, Gunta Kuzmas un Agneses Egliņas sniegumā 2018. gada koncertsezonā tika atskaņots vairākkārt un ieguva Latvijas Lielo mūzikas balvu kā gada jaundarbs.

Itin visi 11. novembra koncerta dalībnieki – Evija Martinsone, Mārtiņš Circenis un Agnese Egliņa – Latvijā ir ļoti mīlēti un gaidīti mākslinieki, īsti publikas mīluļi, lieliski interpreti: savu māku apliecinājuši gan kā spoži solisti, gan jūtīgi kamermūziķi.

Koncerta apmeklējumam klātienē var pieteikties, zvanot pa tālruni 67206647 (darbdienās) vai pa e-pastu [email protected] (vietu skaits ierobežots). Ierašanās Latvijas Radio (Doma laukumā 8) 11. novembrī no pulksten 17.30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Ieeja koncertā – bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti