Kristīne Balanas ieguvusi trešo vietu konkursā Vācijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latviešu vijolniece Kristīne Balanas ieguvusi trešo vietu Vācijas starptautiskajā konkursa "ARD International Violin Competition" kategorijā "Vijole", liecina informācija konkursa sociālajā portālā "Twitter" publiskotā informācija.

Finālā Sergeja Prokofjeva 1.vijoļkoncertu Balanas atskaņoja kopā ar Bavārijas Radio simfonisko orķestri, kura galvenais diriģents ir Mariss Jansons.

Dalīto otro vietu ieguva Sāra Kristiana no Vācijas un Andrea Obiso no Itālijas. Tāpat Kristiana saņēma konkursa auditorijas balvu.

Kā ziņots, šogad pēc vairāku simtu ierakstu izvērtēšanas tika izvēlēti 38 vijolnieki konkursa pirmajai kārtai, otrajā kārtā tika izvirzīti divpadsmit dalībnieki, pusfinālā - seši, bet finālā - tikai trīs, to skaitā arī latviešu vijolniece Kristīne Balanas.

Pirmajās konkursa kārtās Kristīne Balanas uzstājās kopā ar pianistu Andreju Osokinu. Duets atskaņoja Ludviga van Bēthovena, Sergeja Prokofjeva un Vitolda Ļutoslavska skaņdarbus. Johana Sebastiāna Baha, Nikolo Paganini, Jorga Vidmana un Avnera Dormana skaņdarbus Kristīne Balanas atskaņoja solo, bet pusfinālā Volfganga Amadeja Mocarta 4. vijoļkoncertu atskaņoja kopā ar Minhenes Kamerorķestri.

Konkurss norisinās kopš 1952.gada un par tā laureātiem kļuvuši tādi mūziķi kā Džesija Normana, Kristofs Ešenbahs, Mitsuko Uida, Jurijs Bašmets un Natālija Gūtmane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti