Kultūras ziņas

Dostojevska "Pusaudzis" Rīgas Krievu teātrī

Kultūras ziņas

Lielā Mūzikas balva 2013 "Par Mūža ieguldījumu" operdziedātājai Regīnai Frinbergai

"Kremerata Baltica" un Gidons Krēmers "Dzimuši Rīgā"

«Kremerata Baltica» un Krēmers atgriežas Latvijā ar ciklu «Dzimuši Rīgā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pēc vairāk nekā mēnesi ilgas koncerttūres pa ASV, Itāliju un Spāniju savās mājās Latvijā atgriezies orķestris „Kremerata Baltica” un intensīvos mēģinājumos gatavojas cikla “Dzimuši Rīgā” koncertiem.

Rīgas kā Eiropas galvaspilsētas koncertcikls “Dzimuši Rīgā” aizsākas pērn ar čellista Mišas Maiska koncertu, bet šonedēļ tas turpināsies ar vijolnieka Gidona Krēmera un orķestris "Kremarata Baltica" koncertiem. Vēlējāmies uzzināt, uz kādām pamatvērtibām orķestris balstās jau septiņpadsmito gadu?

„Uz milzīgas mūzikas mīlestības un Gidona Krēmera iekoptas attieksmes, ka nekas nav svarīgāks par koncerta kvalitāti. Tas ir vienīgais augstākais mērķis, kam tiek pakļauts viss, un, ja tu nevari visu, tad – neko,” saka orķestra “Kremerata Baltica” valdes locekle Ingrīda Zemzare.

Tā ir atmosfēra un augsts profesionālisms – nevienā citā orķestrī nav tāda atmosfēra,” uzskata sitaminstrumentālists Andrejs Puškarevs.

Iespējams, tāpēc arī orķestrī valda dzelzs disciplīna un mēģinājumi sākas minūti minūtē.

Pianists Andrejs Karabeiņikovs gatavojas savam pirmajam koncertam kopā ar „Kremerata Baltica”.

„Šis ir unikāls orķestris, kur ietverta ideja. No vienas puses, tas ir orķestris, no otras – tas spēlē pēc kamermūzikas principiem. Man šī būs debija kopā ar orķestri un maestro Gidonu Krēmeru, bet es, dabiski, esmu bijis klausītājs un novērojis, ka parasti orķestris ir cilvēku kopība, kurai viens cilvēks - diriģents - uzspiež savu gribu... un sanāk, ka orķestris ir tikai instruments,” skaidro Karabeiņikovs. „Bet šeit ir apvienojums – kamermūzika, kurā katrs izpaužas arī individuāli un vienlaikus viens veselums – tas ir ļoti interesants un unikāls projekts.”

Kameroķestris „Kremerata Baltica” kopā ar pianistu Andreju Karabeiņikovu dosies arī tūrē pa Latviju un viesosies gan Madonas kultūras namā, gan Rēzeknē Latgales vēstniecībā „Gors”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti