Rīta Panorāma

Intervija ar premjeru Māri Kučinski

Rīta Panorāma

Intervija ar Aigaru Krēslu un Aigaru Grāveru

Koris Latvija aicina uz īpašu gospeļu un spiričuelu programmu

Koris «Latvija» pirmo reizi gatavo koncertu, kurā skan gospeļu dziedājumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts akadēmiskais koris “Latvija” pirmo reizi gatavo koncertu, kurā skan gospeļu dziedājumi, un tas korim ir jauns un radošs izaicinājums.

Gospeļu, spiričuelu un amerikāņu garīgās mūzikas koncerts izskanēs 31. augustā Pēterbaznīcā. Diriģents būs amerikāņu diriģents un Mičiganas universitātes profesors Eižens Rodžers.

“Esmu šeit tikai pāris stundas, bet mūsu mēģinājums ir kā skaista deja, kurā mēs viens otru iepazīstam,” stāsta Rodžers. Savukārt Tomsons norāda, ka šī pieredze tikai bagātinās visus sadarbībā iesaistītos.

Tā ir pirmā reize, kad koris iestudē koncertus, kurā skan gospeļu dziedājumi. “Man būtiski, lai mūziķi atveras dažādiem mūzikas stiliem. Notiek saprašanās,” saka Rodžers. Pazīstamākie autori, kuru dziesmas koris izpildīs ir Ēriks Vitekers un Džeiks Runestads. Turklāt būs jādzied ne tikai angļu, bet arī ebreju valodā, kurā iedziedās Vitekera Piecas mīlas dziesmas.

“Notīs, izpildot gospeļu mūziku, ir uzrakstīti tikai 10% no izpildījuma rakstura. Pārējais no vajadzīgā jāiedod dziedātājiem,” atklāj Valsts Akadēmiskā kora “Latvija” kormeistars un dziedātājs Valdis Tomsons.

Tomsons vērtē, ka “atsevišķi gabali ir sarežģītāki”, tomēr kopumā šīs nav grūti izdziedāmas dziesmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti