Kultūras ziņas

Mākslinieku spēka avots gleznās

Kultūras ziņas

Sākas Rīgas Operas festivāls

Kad satiekas divi izcili bigbendi

Kongresu namā uz vienas skatuves sastapušies «Concertgebouw» un Latvijas Radio bigbends

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Otrdien, 4. jūnijā, Kongresu namā izskanējis daudzbalsīgs superduets, jo uz vienas skatuves sastapās divi izcili džeza orķestri – “Concertgebouw” džeza orķestris no Amsterdamas un Latvijas Radio bigbends.

“Divi bigbendi – tas nozīmē divas dažādas bigbenda tradīcijas, divas dažādas bigbenda skolas. Tas būs interesanti – apskatīties arī katra sistēmas un tehnikas. Domāju, ka organizācijas ziņā ir daudz līdzīgā, bet mūsu profesijā reti gadās uz skatuves sastapties ar amatbrāļiem,” teica Latvijas Radio bigbenda ģitārists Rihards Goba.

Savukārt kontrabasists Jānis Rubiks uzsvēra – šis formāts ir grandiozs. Formāti būšot dažādi – katrs bigbends izpildīšot noteiktus darbus, kuros solo izpildīs otra bigbenda mūziķi. Beigās būšot dzirdams arī kāds kopdarbs.

“Concertgebouw” orķestris, kura mūzika vairāk ieturēta klasiskajā tradīcijā ar džeza piesitienu,  izpildīs mūziku no jaunā albuma “Crossroads”. Šis koncerts būšot īpašs ar to, ka tiks atskaņoti pašu bigbendu dalībnieku sarakstītā mūzika. Arī Latvijas Radio bigbends programmā iekļāvis savu mūziķu darbus no jau izdotā albuma “Latviešu džeza svīta”, un skaņdarbu autori ir Kārlis Vanags, Viktors Ritovs un Māris Jēkabsons – kā sola mūziķi, koncertā skanēs jaundarbi un oriģinālmūzika.

"Mēs vienmēr cenšamies izdarīt pašu labāko, ko spējam, bet nekad nav tik labi, lai nebūtu vēl labāk. Taču mēs cenšamies vairīties no tā, ko saka citi, protams, esam pagodināti par labām atsauksmēm, tomēr mēs vienkārši ik reizi visaugstāk iespējamā līmenī spēlējam brīnišķīgu mūziku. Katrs no bigbenda mūziķiem priekš sevis ir uzlicis ļoti augstu latiņu, un es domāju, ka paškritikas mums netrūkst, mums ar sevi tiešām nav viegli, jo katru reizi mēģinām spert soli vēl uz priekšu, augt un radīt vēl labāku mūziku. Ceru, ka tā varam arī atspēkot publikas gaidas," pastāstīja "Concertgebouw" džeza orķestra diriģents un aranžētājs Robs Horstings. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti